L’administració assumeix la dificultat que té per comunicar-se amb els joves

La Comissió nacional de la infància i l’adolescència repassa les seixanta propostes que se li han fet arribar amb l’objectiu d’establir prioritats i elaborar un pla quadrianual “ambiciós i a la vegada realista”

Un moment de la reunió de la Comissió nacional de la infància i l'adolescència.
Un moment de la reunió de la Comissió nacional de la infància i l'adolescència. SFGA

“Sovint ens pensem des de l’òptica dels adults que fem les coses molt bé però després ens adonem que no ho hem sabut comunicar de la manera o pels canals que els joves necessiten.” La frase, pam més pam menys, és de la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, pronunciada després de la reunió de la Comissió nacional de la infància i l’adolescència. Vilarrubla admetia d’aquesta manera la dificultat que tot sovint té l’administració per fer arribar adequadament les seves actuacions a la joventut.

La comissió s’ha reunit presencialment per fer un repàs a la seixantena de propostes que s’han fet des de tots els col·lectius que tracten amb els joves i per part dels joves mateix. La idea a partir d’ara és prioritzar les actuacions proposades i elaborar un pla nacional, que s’hauria d’estendre des del 2022 fins al 2025, per tal que sigui “ambiciós i a la vegada realista”, com ha afirmat la titular d’Educació, que ha explicat també que les demandes o peticions dels joves “han anat més enllà del que emana la llei”.

Un instant de la reunió dels joves amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.

Relacionat

Espot afirma que el Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència serà “transversal i multitemàtic”

Si inicialment les propostes o el pla havien de girar sobre quatre eixos principals -salut, educació, ocupació i lleure-, la realitat de l’aportació juvenil ha fet que hagin agafat tant o més pes qüestions relacionades amb medi ambient, participació, comunicació i seguretat a les xarxes telemàtiques. La comunicació és clau per als joves. O han admès ‘els adults’, que és decisiva “i no sempre sabem comunicar bé o almenys no pels canals que usen els joves”, ha reconegut Vilarrubla, que ha admès també que caldrà veure la necessitat de posar en marxa eines específiques per als joves.

La titular ministerial ha fet aquesta referència al tomb que en la reunió d’aquest divendres, per exemple, s’ha palesat que “algunes coses que demanen, ja existeixen, però no les coneixen”. I no és per ignorància, ha vingut a dir Vilarrubla, sinó perquè l’administració no ha sabut pitjar la tecla correcta. La ministra ha assegurat que contràriament al que pot semblar, els joves sovint són “més exigents del que poden ser els adults”.

Comentaris (1)

Trending