Espot afirma que el Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència serà “transversal i multitemàtic”

El cap de Govern s’ha reunit amb un grup de joves d’entre 16 i 18 anys per exposar i debatre algunes de les propostes que s’han plantejat per incloure en aquest document

Un instant de la reunió dels joves amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.
Un instant de la reunió dels joves amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Educació, Ester Vilarrubla. Pilar Candel

El Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència (PNIA) sembla que empren la recta final. El cap de Govern, Xavier Espot, ha afirmat que inclourà molts temes, preocupacions i neguits d’aquest sector d’edat. Avui, s’ha reunit amb un grup de joves d’entre 16 i 18 anys perquè li exposin les seves propostes i així poder debatre-les i poder tenir un retorn de la feina feta.

Espot ha afirmat que el PNIA serà “transversal i multitemàtic, abastarà moltes necessitats i neguits dels joves”. El pla, que podria estar enllestit en les pròximes setmanes i convertir-se en una realitat, inclourà “mesures que es puguin complir”, ha apuntat el cap de Govern, “no volem que es converteixi en un brindis al Sol”. Per tant, la feina després de la reunió que ha tingut lloc avui serà “destriar la palla i escollir allò que realment podem fer i que es portarà endavant”.

La reunió que s’ha portat a terme avui forma part de la segona fase participativa, i posteriorment s’haurà de convocar la comissió nacional, “on acabarem de consensuar quines seran les accions prioritàries”. Tot i això, Espot ha assegurat que avui “és un dia particularment important pel Govern”, on ha pogut escoltar les propostes de primera mà dels joves “madurades després de les reunions amb els ministres”.

 “El pla estarà pensat per a aquells infants que són més vulnerables, però també per a aquells que han tingut una vida més afortunada”

Les temàtiques en què s’han centrat les propostes que han presentat els joves s’han mogut al voltant de quatre eixos centrals: educació, salut, lleure i ocupació i justícia. En diversos grups han treballat cadascun d’aquests àmbits que, ha afirmat Espot, estaran presents al PNIA. “La salut, degut a la situació, estarà omnipresent, però també la justícia és important en aquest cas”, ha assegurat, “el pla estarà pensat per a aquells infants que són més vulnerables, però també per a aquells que han tingut una vida més afortunada”.

Pel que fa a l’educació, Marco Castro, un dels joves que ha participat a les reunions, ha explicat que busquen “millorar aspectes d’orientació cap al futur i per millorar i ampliar l’oferta”. D’altra banda, Mohamed Slimani ha format part de la comissió de lleure i ocupació, i ha apuntat que els eixos principals giren al voltant de “trobar espais d’oci saludables, que no en tenim gaire, i com millorar la inclusió al món laboral”.

Espot ha deixat palès que es vol escoltar als joves i les seves propostes, “quan fem un pla nacional hem d’escoltar al sector, i en aquest sentit ells són aquest sector”. A més, els presents a la reunió també tenen esperances que s’acompleixin el que demanen, “després de les trobades pensem que hi ha força probabilitats que les nostres propostes es portin endavant”, ha afirmat Slimani. El retorn per part dels ministres així ho demostra, “ens van dir que eren molt bones idees i que si es podia es portarien a terme” ha explicat Castro. A més, els joves han agraït que se’ls doni l’oportunitat d’expressar-se, “després de tants anys, és molt positiu per nosaltres”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending