El PS sobre la llei d’actius digitals: “Hauria sigut més honest retirar-la i fer-la de nou”

S’acorda una catorzena pròrroga a demanda de Demòcrates a una proposició de llei que va promoure la pròpia majoria parlamentària

Susanna Vela en una compareixença recent.
Susanna Vela en una compareixença recent. Toni Solanelles

El primer termini d’esmenes finalitzava el 20 de maig. Del 2021. Farà un any que la majoria parlamentària juga amb una proposició de llei que ella mateixa va impulsar, la d’actius digitals, la que hauria de constituir un marc normatiu per a les criptomonedes i el ‘blockchain’. Aquest dimarts s’acaba d’acordar la catorzena pròrroga a dit termini. A demanda de la consellera general demòcrata Sandra Codina. El sector treu foc pels queixals. I per al Partit Socialdemòcrata (PS) hauria estat millor retirar el text i començar de zero.

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela ha explicat que ja des d’un primer moment, quan els grups parlamentaris que donen suport al Govern, van presentar el text, es va veure que tot plegat era molt complexe. Fins al punt que el criteri governamental era un sí però no per no deixar els seus aliats amb el cul a l’aire. Després va venir l’enrenou per la contractació d’un despatx jurídic especialitzat per tal que, sota l’encàrrec de l’executiu, redactés les esmenes escaients. La contractació del bufet en qüestió va suposar tal rebombori que el Governva haver de fer marxa enrere.

Però les pròrrogues s’han anat acumulant una rere l’altre, fins al punt que Vela és clara i rotunda: “Hauria sigut més honest retirar (la proposició de llei) i fer-la de nou.” Però els grups parlamentaris no han consentit i van allargant el procediment pressionats, a més, pel sector bancari, que no vol veure el text ni en pintura. Públicament, els socialdemòcrates no es manifesten sobre aquestes pressions. Però Vela està expectant: “Ja veurem què s’acabarà tractant en comissió.” I és que el que acabi arribant en forma d’esmena, en el millor dels casos diluirà, i molt, la proposició actualment a tràmit. I en el pitjor escenari, la proposició acabarà enterrada en un calaix i tal dia farà un any.

Comentaris (1)

Trending