El PS lamenta que l’única manera que té el Govern per corregir desigualtats sigui “repartir almoina”

Els socialdemòcrates consideren que el fet que la percepció dels sindicats i la patronal en relació amb la situació econòmica del país sigui cada vegada més similar demostra que l’executiu “està fora de joc”

Pere Baró i Pere López en roda de premsa.
Pere Baró i Pere López en roda de premsa. Toni Solanelles

El Govern “o bé no entén com funciona l’estat del benestar o bé ja li va bé tenir controlada la ciutadania amb ajuts”. Així ho considera el Partit Socialdemòcrata (PS), que ha lamentat que faci la sensació que “l’única manera que troba per corregir les desigualtats socials” al Principat sigui “repartint almoina”. Dos dels principals dirigents socialdemòcrates, el president, Pere López, i el secretari d’organització, Pere Baró, han tornat a fer una compareixença aquesta tarda per denunciar una vegada més l’encariment del cost de la vida.

López i Baró han confirmat el suport de la formació a la manifestació promoguda pels sindicats del país en vista a l’1 de maig per tal de posar de manifest, justament, el desenfrenat augment que estan experimentant molts preus al Principat. Els dos mandataris del PS, que esperen que la mobilització sindical “sigui un toc d’alerta seriós”, han insistit una vegada més en l’increment de les tarifes sociosanitàries i les de l’energia elèctrica i en la “manca de planificació i de polítiques a llarg termini”. “La política de DA està convertint aquest país en un país on cada vegada és més difícil viure”, ha manifestat López.

Un Govern que “se n’orgulleix, que pensa, que la bona manera de fer és donar ajuts és que no sap què fer”, clama Pere Baró, que demana a l’executiu: “Prou d’enganyar-nos”

El president socialdemòcrata ha afirmat que “la novetat d’aquests darrers dies és que no només el PS comença a veure aquests problemes”, la falta d’una presa de decisions i l’adopció de solucions per aspectes com els salaris baixos o l’alt preu dels habitatges de lloguer, és que també la patronal, la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) està posant el crit al cel i demana mesures que permetin apujar sous i, segons que ha dit López, facin més assequible l’habitatge.

Els dirigents socialdemòcrates tenen previst reunir-se aviat amb responsables de la CEA per conèixer més de prop els neguits de la patronal. López, que ha afirmat que veient que cada dia les dificultats per viure a Andorra són majors i que tot s’encara cap a la inversió estrangers potser sí que seria bo que s’avancessin les eleccions, ha constatat que entre la majoria i el principal partit de l’oposició “les posicions estan cada cop més allunyades”, però “en el moment que la patronal i els sindicats s’estant acostant” en la seva manera de veure i valorar la situació econòmica del país, qui està “en fora de joc”, a parer del PS, seria el Govern.

La consellera socialdemòcrata Judit Salazar.

Relacionat

El PS demana l’opinió de Govern sobre debatre l’augment de sous proposat per la CEA

Per a Pere Baró és urgent que es trobin solucions als grans problemes del país. I que no es tracti de solucions que criden al voluntarisme. Perquè si “apujar sous ha de ser un gest voluntari dels empresaris, això dels salaris acabarà igual com el registre dels pisos”. Per tant, el secretari d’organització socialdemòcrata ha fet una crida clara i contundent: “Prou d’enganyar-nos”. Perquè un Govern que “se n’orgulleix, que pensa, que la bona manera de fer és donar ajuts és que no sap què fer”. Ajuts que “no és que serveixi per viure, només serveixen per sobreviure”. I “la situació de les famílies és cada vegada pitjor, molt pitjor”.

Comentaris (4)

Trending