La zona esportiva de Prat Salit obre les portes

La Festa del bàsquet ha aplegat una gran quantitat de nens que han estrenat les diverses pistes instal·lades gràcies al projecte guanyador de l’anterior edició dels pressupostos participatius

Un nen jugant a l'arbre de cistelles de Prat Salit.
Un nen jugant a l'arbre de cistelles de Prat Salit.

La zona esportiva de Prat Salit ja està en marxa. Endreçades principalment per a practicar el bàsquet, però també amb una mini pista de futbol, les instal·lacions s’han omplert de gom a gom per a estrenat tots i cadascun dels espais. I també, per a emportar-se alguna que altra pilota gratis. La Festa del bàsquet ha estat l’esdeveniment que ha servit per inaugurar el projecte, que és el guanyador de l’anterior edició, la primera, dels Pressupostos participatius.

“És un dia important per la parròquia i perquè és el primer projecte participatiu i aquest és el fruit”, ha assenyalat el cònsol menor, David Astrié. La Festa del bàsquet ha estat un aplec esportiu, on s’han regalat pilotes, s’ha fet concurs de tir a cistella i hi ha hagut un concert fet exclusivament amb balons. “L’èxit està garantit, perquè l’esport és salut, és un sector que uneix a molta gent i, sobretot, als més petits”, ha remarcat Astrié. De fet, la seva localització és clau, ja que s’ha situat al davant de l’escola.

Per a aquest projecte, que en un principi havia de ser de 100.000 euros, s’han destinat finalment 140.000. En aquest aspecte, Astrié ha explicat que s’han fet uns condicionaments del terreny que estaven previstos i que facilitarà l’accés al recinte. De fet, es preveu que les instal·lacions puguin servir de pas fins a l’avinguda d’Enclar, “així afavorim els fluxos de gent a peu de forma segura”. Per aquest motiu, estaran obertes les 24 hores del dia.

Cartell de la festa del bàsquet

Relacionat

Andorra la Vella estrenarà la nova zona esportiva de Prat Salit amb la Festa del bàsquet

Aquestes instal·lacions són el pressupost participatiu guanyador de l’edició anterior, però Astrié ha assegurat que “no deixa de ser una demanda que ens havia fet arribar la població”. En aquest sentit, durant la celebració i la inauguració s’ha aprofitat per recordar els presents que aquesta és la darrera setmana per votar els projectes d’aquest any, que tindran un pressupost més elevat. Fins a 200.000 s’hi podran destinar. “Ja han participat 500 persones i és una dada molt positiva, perquè la gent s’involucra i participa”, ha afirmat Astrié.

Comentaris

Trending