El vestuari femení com a fil conductor de la història

A banda de la mostra pròpiament dita, s'han organitzat activitats paral·leles per explicar diferents visions de la moda

Les autoritats escaldenques en un moment de la visita a l'exposició.
Les autoritats escaldenques en un moment de la visita a l'exposició.

El vestuari determina i explica una part de la història. En aquest sentit, el Centre d'Art d'Escaldes-Engordany a partir de roba femenina dels anys 50 exposa el paper de la dona en aquella època, així com quins eren els patrons de moda en aquell moment. A més, al voltant de la mostra, s'han organitzat diverses activitats paral·leles vinculades a aquest àmbit.

La història a través del vestuari. Amb aquest objectiu, el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany estrena l’exposició La moda dels anys 50: imaginant el futur que es podrà veure fins al 24 de setembre. Es tracta d’una mostra de vestits i accessoris de la moda dels anys 50 que narra la transformació social d’aquesta dècada a partir de la indumentària femenina. Un recorregut pel renaixement de la moda després de la desfeta europea de mitjans del segle XX. S’hi poden veure vestits de cases de moda importants que han estat portats per artistes conegudes i les anècdotes sorgides al voltant d’aquests. Els models que s’hi poden veure formen part de la Col·lecció Quinto-Tinarelli.

En aquest sentit, la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, ha indicat que la mostra va lligada amb el que s’entén per cultura, “que vehicula el que som, una identitat”, i també permet fer una reflexió a l’entorn del rol que s’esperava que desenvolupessin les dones en aquella època.

Per altra banda, entorn de l'exposició s'han organitzat actes paral·lels. Així doncs, l'11 de juliol, a les 19 hores, hi ha la xerrada Vestir amb valors. La importància de la modisteria i la roba feta a mida com a impulsora de la moda sostenible actual, a càrrec de Mercè Miguel Millan, historiadora i protocol·lista. El 12 juliol, 16 d'agost i 13 de setembre, a les 20 hores i a les 22 hores, s'han programat visites nocturnes de la col·lecció Quinto-Tinarelli. Pel 2 d'agost, a partir de les 19 hores, s'ha programat MODA en majúscules. Es tracta d'un vespre dedicat a la moda dels anys 50 amb apunts, càpsules de moda i còctels a càrrec de Laura Luceño, professora i investigadora de moda, d'Esther García, directora d'art i productora de desfilades, i de Joan Font Denjean, dissenyador de moda. El 15 de setembre, a les 19 hores, hi haurà l'acte titulat Taller Etiqueta en el vestir: com entendre el codi d'etiqueta. És una norma passada de moda? Anirà a càrrec de Mercè Miguel Millan, historiadora i protocol·lista. Finalment, el 24 de setembre, a les 17 hores, hi ha el taller The new look. La joieria com a complement. Es tracta de la creació de joies a partir de revistes dels anys 50 a través de la tècnica del collage, a càrrec de l'artista Sílvia Guillem

Etiquetes

Comentaris

Trending