Veïns del Pas farts de les ‘festes juvenils’ sense cap respecte per la pandèmia

(AMB VÍDEO) Són contínues les aglomeracions de joves en diferents punts de la localitat, especialment al tomb d’alguns locals que organitzen celebracions per atraure’ls

https://youtu.be/nG_BOnx_Eao

Molts veïns del Pas de la Casa estan farts de les aglomeracions que protagonitzen grups de turistes, normalment joves, que a qualsevol hora del dia -especialment a la tarda-vespre i fins ben entrada la nit- s’ajunten a l’exterior de locals que promouen celebracions per atraure’ls. Encara que no és una circumstància nova del tot, la situació sanitària fa que la ciutadania estigui més sensibilitzada amb la qüestió. Alhora, hi ha el convenciment que les autoritats haurien de fer més esforços en dissoldre segons quins tipus de trobades.

Aquestes situacions es repeteixen tot sovint i des de fa setmanes. L’arribada de la temporada hivernal, una època forta de turisme al Pas de la Casa i arreu del país, ha aguditzat el que molts veïns de la localitat fronterera consideren un problema. Hi ha dies, com per exemple divendres a tocar l’aparcament de les Abelletes, a la part alta de l’avinguda d’Encamp, en què més de tres-centes persones es van reunir de cop, sense cap mesura ni de protecció ni de distanciament. Beure, escoltar música…

De fet, durant alguns dies hi va haver el temor d’una suposada convocatòria molt més multitudinària que, per ara, no s’ha dut a terme. Però les trobades d’alguns centenars de persones sí que són habitual de forma continuada, davant la indignació d’alguns veïns i la comprensió o resignació d’altres, que han d’acceptar que tot plegat no deixa de formar part de l’engranatge econòmic de la vila, el que permet fer funcionar molts establiments, de restauració, d’allotjament.

En tot cas, però, sí que hi ha la coincidència generalitzada que els responsables d’aquests establiments haurien de ser més proactius no pas en facilitar o promoure dites festes sinó, tot el contrari, en conscienciar de la necessitat d’actuar amb respecte a la situació actual, en què tot i la remissió dels quadres més greus de Covid, hi continua havent una transmissió elevada del virus.

Comentaris (6)

Trending