Una trentena de propietaris del Pas estudien dipositar el cens emfitèutic a la Batllia

Nombrosos titulars d’immobles de la localitat encampadana estan molt molestos amb el comú perquè no ha aplicat bonificacions quan entenen que “la llei de mesures urgents els obliga a aplicar condonacions dels lloguers” i la corporació “passa de tot”

Una vista del Pas de la Casa.
Una vista del Pas de la Casa. ARXIU

Una trentena de propietaris del Pas de la Casa estan analitzant juntament amb els seus assessors legals aspectes jurídics relacionats amb el cens emfitèutic amb l’objectiu de dipositar el tribut a la Batllia i iniciar un procediment per reclamar que, almenys, se’ls retorni una part del mateix. Els titulars d’immobles que per llei han hagut de fer condonacions a les rendes que perceben denuncien que el comú d’Encamp, en el seu cas, “passa de tot”.

Les fonts consultades han recordat que les lleis de mesures urgents per fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia obliga els titulars d’immobles a condonar, totalment o parcialment, els lloguers que cobren els empresaris als quals tenen arrendades part de les seves instal·lacions, alguns dels seus locals. En canvi, el comú no fa cap gest respecte d’aquests propietaris que han d’abonar íntegrament el cens.

Els propietaris, alguns dels quals ja van iniciar una campanya a través del change.org per reclamar canvis en la figura del cens emfitèutic, “se senten desprotegits i, sobretot, desemparats”. I reclamen que “s’apliqui una bonificació igual que als comerços, que han rebut ajudes directes i als propietaris, res de res”. Per tant, si jurídicament és viable com a pas previ a l’inici d’un contenciós, estan decidits a dipositar el cens davant la Justícia.

Comentaris (6)

Trending