Temor entre els veïns per la represa de les obres a l’antic aparcament Giberga

El comú ha donat el vistiplau per la represa dels treballs en comprovar que no hi ha hagut nous moviments a l'edifici situat al número 28 de l'avinguda Santa Coloma i això genera incertesa entre els llogaters

Maquinària treballant a l'antic aparcament de la Giberga
Maquinària treballant a l'antic aparcament de la Giberga Albert Sanjuan

El comú d’Andorra la Vella ha autoritzat la represa de les obres a l’antic aparcament Giberga, un cop s’ha constatat que no s’han detectat nous moviments a l’edifici situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma. Malgrat que encara no s’ha determinat si els treballs de construcció van ser l’origen de les esquerdes que van aparèixer, el cònsol major, David Astrié, ha explicat a l’Altaveu que “l’edifici afectat està ben consolidat i no hi ha cap nou moviment”. Un cop coneguda la notícia, els veïns han expressat el seu temor que es repeteixi el mateix episodi que el passat mes de maig.

Els obrers tornaven a treballar aquest dilluns a la parcel·la que ocupava l’antic aparcament Giberga, després que a finals de la setmana passada el comú de la capital enviés una carta a la constructora autoritzant la represa dels treballs. El cònsol major, David Astrié, ha recordat que a principis de febrer es van aturar les obres, mentre es feien els treballs de reparació de les esquerdes i consolidació dels fonaments que havien aparegut a l’edifici situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma. “Es pot dir que avui l’edifici està ben consolidat, no hi ha hagut nous moviments i no hi ha cap motiu perquè l’obra continuï aturada”, ha subratllat.

“Cada vegada que s’hagin de fer treballs que comportin moviments s’ha d’avisar al comú i nosaltres farem un seguiment”

La represa de les obres, però s’ha fet sota un seguit de condicions que ja s’han tramès a la constructora i al propietari del terreny. Astrié ha deixat clar que “cada vegada que s’hagin de fer treballs que comportin moviments s’ha d’avisar al comú i nosaltres farem un seguiment”. Afegeix que “quan es facin aquest tipus d’actuacions s’instal·larà un sismògraf a l’entrada del número 28 de l’avinguda Santa Coloma”.  En el cas que es detecti un nou moviment, diu, “s’aturarà, de nou, l’obra i es demanarà a l’empresa encarregada que utilitzi altres mitjans per evitar-lo”.

Una de les màquines treballant a l'antic aparcament de la Giberga
Una de les màquines treballant a l'antic aparcament de la Giberga

La notícia ha estat rebuda amb cert temor per part dels veïns. “Tenim certs dubtes i por que les escletxes que van sortir el maig passat tornin a sortir”, han expressat. Amb les obres aturades, asseguren que tot està igual com el dia que van tornar a les seves cases. Sobre això, Ana Tavares, veïna del primer pis i el més afectat, explica que des que va tornar a casa no s’ha fet cap obra de millor al seu habitatge per part de la propietat. “El propietari, crec que vol esperar per si hi havia o no nous moviments, però cal que es reparin les anomalies, ha demanat”. Recorda que encara hi ha dies que dorm al sofà perquè a la seva habitació no li tanca la porta i el terra encara té el desnivell.

Estat actual de l'antic aparcament Giberga

Relacionat

“Les obres a l’antic aparcament Giberga el comú les hauria d’haver aturat el maig”

El cònsol major també s’ha referit a les esquerdes que van aparèixer a l’aparcament de l’edifici situat al número 7 de l’avinguda Santa Coloma i que està just al costat d’on s’estan fent les obres. “Al comú no li consta que hi hagi cap defecte estructural en cap altre edifici”, ha puntualitzat. Una vegada més, ha recordat que van actuar en el número 28 perquè “hi havia el perill d’un ensurt i no de col·lapsar”. David Astrié ha volgut deixar clar que “si hi ha altres esquerdes, potser no toca al comú sinó als propietaris dels edificis de fer el que considerin pertinent”. A hores, d’ara encara no s’han esclarit les causes de les esquerdes, treball que estan fent els tècnics.

Comentaris (5)

Trending