“Les obres a l’antic aparcament Giberga el comú les hauria d’haver aturat el maig”

Els veïns de l'edifici de l'avinguda Santa Coloma 28 coincideixen que la corporació ha trigat massa a parar els treballs de construcció del terreny que es troba davant, que podria ser l'origen de les esquerdes

Estat actual de l'antic aparcament Giberga
Estat actual de l'antic aparcament Giberga

Encara no s’ha determinat si hi ha causa-efecte en l’aparició de les esquerdes de l’edifici situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella amb les obres de construcció de l’antic aparcament Giberga, però els veïns han manifestat per activa i per passiva que quan van començar els treballs el maig de l’any passat és quan van començar a aparèixer les fissures. El comú té aturats els treballs des de fa un temps, però els afectats temen que sigui massa tard.

Fa tot just una setmana que les tretze famílies van poder tornar a les seves cases després de 12 dies fora per les injeccions de resina que es van fer per consolidar els fonaments. Alguns dels veïns van tornar amb cert recel en veure com estaven les seves llars, malgrat que sempre es diu que “com a casa, enlloc”.  

Alguns dels llogaters dels immobles reconeixen que el fet que el comú de la capital hagi aturat les obres de construcció que s’estan fent a l’antic aparcament Giberga, just davant de l’edifici afectat els genera mala espina. Des de la corporació continuen investigant l’origen de les escletxes, però els afectats tenen clar que aquestes van començar a aparèixer quan van iniciar-se les obres, és a dir, el maig del 2022. “Pensem que és en aquell moment quan el comú hauria d’haver aturat els treballs i no deixar passar tant de temps”, han comentat. Esperen que “no sigui massa tard, no només per al nostre edifici, sinó també per al número 26 i 30”. Els veïns diuen que quan caminen per la vorera es veu que hi ha també afectacions des d’on comença fins on acaba l’obra del davant.

Obres a l'antic aparcament Giberga.

Relacionat

L’obra ‘lligada’ a les esquerdes de l’edifici de l’avinguda Santa Coloma està aturada pel comú

Altres veïns consultats expressen que ja havien avisat en el seu moment que hi havia moviments i les esquerdes continuaven apareixent i “ens deien que no passava res”. “Ara ja és massa tard perquè nosaltres vam trucar a la propietat el dia que hi havia la presència de la policia i els bombers”, han puntualitzat. El comú té clar que si autoritza a reprendre les obres i es detecta qualsevol nou moviment tornarà a decretar-ne la seva aturada.

Comentaris (3)

Trending