L’obra ‘lligada’ a les esquerdes de l’edifici de l’avinguda Santa Coloma està aturada pel comú

Fins que un enginyer no certifiqui que amb les consolidacions que s’han fet els treballs que es realitzaven a la parcel·la de l’antic aparcament Giberga no comportaran cap risc no es reprendran els moviments

Obres a l'antic aparcament Giberga.
Obres a l'antic aparcament Giberga.

Es van desallotjar els veïns, sí, i es va injectar resina a les esquerdes més sonades de l’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma, també, per mirar que les parets cicatritzin i es pugui consolidar l’immoble. Per el comú d’Andorra la Vella va fer quelcom més important i que ben poc ha transcendit: va ordenar l’atur de les obres de construcció que s’estaven fent a la parcel·la de l’antic aparcament Giberga.

No són pocs els veïns que van començar a patir fractures als seus habitatges i moviments inesperats des que es van començar a fer els treballs en un solar que dóna tant a l’avinguda Santa Coloma com a Prada Motxilla. Tècnicament no s’ha volgut lligar del tot l’aparició de les ruptures que han patit molts edificis del cantó parell de l’avinguda (28, 26, 30…) a aquells treballs de desmunt. Però tampoc no s’ha descartat. Gens ni mica.

Ara s’han consolidat les esquerdes i s’ha permès tornar els veïns a casa seva. Els treballs segueixen aturats i les darreres comprovacions que s’han fet als dispositius col·locats als pisos del número 28 de l’avinguda no han permès detectar nous moviments. Paral·lelament, un enginyer està fent els càlculs i les anàlisis necessàries per dir si amb l’actuació feta en l’edifici fracturat es poden reprendre els treballs a l’antic pàrquing Giberga o no es poden reprendre.

I segons que ha confirmat el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, si es reprenen les obres, els treballs de buidatge de la parcel·la, i tornen a detectar-se moviments als immobles veïns, “es tornarà a ordenar l’aturament de les obres i caldrà buscar altres solucions constructives”. El comú de la capital, sembla ben clar, no vol arriscar-se al més mínim ensurt. I menys quan la part privada, malgrat que fa comprovacions, tampoc no ha volgut assumir segons quines responsabilitats.

Comentaris (5)

Trending