El Sindicat d’empleats massanencs exigeix la destitució de l’alt càrrec que va insultar un company

Des de l’entitat es remarca que es tracta d’un fet molt greu, consideren insuficient la mediació de les cònsols i alerten que “el problema persistirà”, tot recordant l’historial d’incidents protagonitzats anteriorment

Edifici del comú de la Massana.
Edifici del comú de la Massana. COMÚ DE LA MASSANA

El Sindicat de Treballadors del Comú de la Massana (SITCOLAMA) considera clarament insuficient l’acció de mediació de les cònsols entre un empleat de Vía Pública i el càrrec de confiança que el va insultar. Des de l’entitat es considera que són “fets molt greus” i es recorda, a més, que no és “un fet aïllat”. Per això, reclamen el cessament d’aquesta persona. En cas contrari, adverteixen, “el problema persistirà”.

Des del sindicat s’ha volgut posar en relleu que els incidents entre aquest càrrec de confiança i treballadors del comú “ja venen d’abans”. De fet, s’assegura que “els problemes ja havien passat a Circulació” i que “fa dos anys es va entrar una carta demanant que se l’apartés de qualsevol contacte amb empleats” de la corporació. S’admet, però, que el que va passar fa unes setmanes és ja el punt àlgid d’una sèrie d’incidents.

Una imatge del comú de la Massana.

Relacionat

Treballadors del comú de la Massana denuncien un càrrec de confiança per insults

En concret, des de l’entitat s’explica que al funcionari explicat, de professió paleta, “se li van encomanar unes feines que no estan en la descripció del seu lloc de treball”. Així, li van demanar que fes la caseta d’un nou aparcament quan “ell no és constructor”. Llavors, el càrrec de confiança “hi va anar perquè se li va donar el control de les obres; va veure que les coses no sortien com ell volia, es va encarar i el va insultar”. A conseqüència dels fets, es remarca, el treballador “va quedar molt tocat”.

Això va passar fa unes setmanes. “Vam entrar una carta denunciant els fets i estàvem esperant una resposta del comú”, justifiquen. Davant l’absència, es va decidir a fer pública la situació via un comunicat enviat als diferents mitjans. “No ens van respondre. Cert que es va citar el treballador, però no s’ha pres cap acció”, lamenten.

L'edifici del comú de la Massana.

Relacionat

Mediació de les cònsols de la Massana per calmar la tensió entre empleats i un càrrec de confiança

Per al SITCOLAMA, l’actuació de les cònsols intentant fer mediació entre les dues parts és clarament insuficient. “El problema persistirà. Aquesta persona continuarà allà”, recordant. Per això, tenen clar el que exigeixen: “hem demanat la rescissió immediata de la relació d’aquest càrrec de confiança amb el comú i ho continuarem fent”. I és que, reiteren, “per a nosaltres és responsable de fets molt greus que perduren en el temps”.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending