Sant Julià tornarà a convocar el concurs per la concessió dels parquímetres

El comú descarta recórrer contra la sentència de primera instància en considerar que els fonaments jurídics “són molt clars” i declararà desert el primer procés, que va adjudicar la feina a Tecnologia Capital

Un dels parquímetres en la zona blava, aquest cas a la carretera d'Aixovall.
Un dels parquímetres en la zona blava, aquest cas a la carretera d'Aixovall. Toni Solanelles

El comú de Sant Julià de Lòria tornarà a convocar el concurs per a la concessió del subministrament, instal·lació i manteniment dels parquímetres de la zona blava de la parròquia. una vegada estudiada a fons la sentència de primera instància, que considerava que l’adjudicatari del concurs no estava degudament acreditat ni complia els requisits per poder-se presentar al procés, la corporació ha desestimat recórrer en contra de la decisió i declararà desert el primer procés.

La situació esdevé kafkiana. Segons les fonts comunals consultades, una vegada analitzats també els contractes signats amb Tecnologia Capital, l’empresa que va adjudicar-se el concurs que ara es declararà desert, es creu que no hi ha lloc a cap indemnització. Per tant, tot i que l’adjudicació estava mal feta perquè l’empresa en qüestió no reunia els requisits exigits en el plec de bases, es donen per bo el subministrament de les màquines que va aportar i la seva instal·lació. Vaja, no té pas la intenció el comú de retirar els parquímetres i, que hagi transcendit, tampoc no és la voluntat de Tecnologia Capital de fer-ho.

Un parquímetre a l'avinguda Rocafort.

Relacionat

Sant Julià analitza què ha de fer amb els ‘parquímetres intel·ligents’

Ara es tornarà a preparar un plec de condicions per convocar un nou concurs i que, segons les fonts comunals consultades, en essència serà igual que el que la Justícia ha tombat. Això sí, es perfilaran algunes qüestions i s’inclouran algunes millores. A priori, si la maquinària ja hi és, en aquesta ocasió no caldrà exigir el subministrament de màquines noves. Una altra cosa serà el seu manteniment. Però tot això encara està en l’aire.

El que és clar és que “s’acata la sentència” perquè els fonaments jurídics de la resolució de la secció administrativa del Tribunal de Batlles “són molt clars” i en cas de portar l’afer davant el Tribunal Superior, la sala confirmaria els arguments de primera instància. De fet, era la pròpia Batllia la que apuntava la solució: calia declarar desert el concurs perquè ni l’empresa que va resultar concessionària complia els requisits ni tampoc els complia, encara que amb menys dèficits, l’altra aspirant (Maviparq) i alhora demandant.

Comentaris (2)

Trending