Sant Julià reforça amb un audiovisual la candidatura a Ciutat Creativa de la Unesco

El reconeixement pot arribar aquest mateix mes ja que el cònsol major, Josep Majoral diu que és un procés molt ràpid

El músic lauredià Daniel Areny, durant l'entrevista.
El músic lauredià Daniel Areny, durant l'entrevista. Comú de Sant Julià de Lòria

Sant Julià de Lòria reforça amb un audiovisual, la candidatura a Ciutat Creativa de la Unesco. En el vídeo es recullen testimonis de lauredians i imatges de llocs emblemàtics de la parròquia. El segell pot ser atorgat aquest mateix mes de juny ja que el cònsol major, Josep Majoral ha assenyalat que un cop presentat el dossier, el procés és molt ràpid.

L'atorgament del segell donarà un reconeixement a les entitats culturals del territori a la vegada que els ofereix una projecció cap a l'exterior amb la possibilitat de crear sinergies amb ciutats d'arreu del món. A banda de vídeo, s'ha posat en marxa un altre projecte que és el 'Murs que parlen' on el comú reafirma la seva aposta per la cultura posant l’art a l’abast de la ciutadania, donant visibilitat als artistes del país, facilitant el procés creatiu dels joves i alhora revitalitzant artísticament la via pública amb una proposta que doni valor afegit diferencial al poble.

El segell de ciutat creativa es va obrir el 2004 amb l’objectiu de convertir les indústries culturals en referència estratègica del desenvolupament local i potenciar de forma activa la cooperació internacional amb les ciutats germanes. N'hi ha 246 però en la modalitat en què concorre Sant Julià, només són nou.  En el projecte hi ha l'obertura de la casa comuna de l'avinguda Verge de Canòlich com a lloc d'exposicions i  la rehabilitació de la casa Bonet d’Aixirivall.

Comentaris (3)

Trending