Sant Julià obre expedient a l’exconseller comunal que va fer unes obres il·legals

El comú complirà estrictament la sentència de la sala administrativa del TS i avaluarà si la nau reformada el 2018 es pot regularitzar o s’ha de fer algun altre tipus d’actuació

Estat de la nau en l'inici de la polèmica, el juliol del 2018.
Estat de la nau en l'inici de la polèmica, el juliol del 2018.

El comú de Sant Julià “acata la sentència” de la sala administrativa del Tribunal Superior (TS) que considera il·legals les obres que el 2018 va fer el llavors conseller comunal Joan Albert Farré en una nau de la seva propietat al Prat de la Jaia, a la carretera d’Aixovall. I en virtut de la resolució, que demana a la corporació que posi en marxa un expedient de disciplina urbanística, s’obrirà dit expedient. Així ho han confirmat fonts comunals oficials, que han assegurat que els assessors jurídics del departament d’obres del comú estan analitzant la qüestió.

En el marc de l’expedient disciplinari que s’instrueix, es mirarà què es pot fer en relació amb la nau, respecte de la qual el comú del moment va autoritzar unes obres menors que, com es va posar de manifest al seu moment i ha acabat sentenciant ara el tribunal, no eren tals. D’aquí que s’hagi acabat resolent la seva il·legalitat. Ara caldrà veure si hi ha alguna via, en base a la disciplina urbanística, per regularitzar la remodelació de calat que es va fer al seu moment. O bé si cal dur a terme algun altre tipus d’actuació.

La llicència expedida al seu dia.

Relacionat

Les obres que un conseller comunal va fer el 2018 en una nau d’Aixovall eren il·legals

Per ara, les fonts consultades no han volgut avançar esdeveniments, però sí que han indicat que “la sentència és molt clara” i que el marge de maniobra que pugui tenir el comú és molt poc atès que la normativa urbanística, com queda reflectit també en la resolució de la sala, és molt evident en el cas i no deixa marge a la interpretació. Hores d’ara no hi ha un termini respecte del qual es preveu tenir la solució última.

Comentaris (4)

Trending