Sant Julià de Lòria inaugura l’exposició itinerant ‘Flora del Pirineu’

La mostra de làmines desfilarà per totes les parròquies entre els mesos d’abril i setembre

Un moment de l'exposició 'Flora del Pirineu'
Un moment de l'exposició 'Flora del Pirineu' Institut d'Estudis Andorrans

L’exposició itinerant ‘Flora del Pirineu’ s’ha inaugurat a Sant Julià de Lòria. La plaça Major acull la primera de les làmines penjades en una vintena de suports verticals al llarg de l’avinguda Verge de Canòlich. La mostra es podrà veure a la parròquia fins al dia 30, en què es traslladarà a Ordino per seguir la seva peregrinació pel país.

‘Flora del Pirineu’ és el resultat de la participació ciutadana als concursos fotogràfics que es van fer durant el 2020 a l’Ariège, Catalunya, Pirineus Orientals i Andorra, en el marc del projecte FloraLab. Aquí s’uneix una xarxa de botànics i gestors del territori a l’est del Pirineu, i es posa el focus en les plantes amenaçades, sensibilitzant sobre la seva importància i coneixement.

Durant la presentació la biòloga i investigadora del CENMA, Clara Pladevall, ha explicat els diversos nivells de perill d’extinció de les diferents plantes exposades. Per la seva banda, el cònsol major, Josep Majoral, ha agraït que fos Sant Julià de Lòria la parròquia que donés el tret de sortida a l’exposició.

Comentaris

Trending