Sant Julià destina 50.000 euros a millorar els dipòsits d’aigua de la Borda de l’Arena i Fontaneda

En el primer, a la carretera de Bixessarri, s'instal·larà una microturbina i en el segon es procedirà a la seva impermeabilització

Comentaris

Un dels dipòsits d'aigua de la parròquia laurediana.
Un dels dipòsits d'aigua de la parròquia laurediana. ARXIU

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat un crèdit extraordinari de 50.000 euros per finançar els treballs de millora en dos dipòsits d'aigua. En el de Fontaneda es procedirà a la seva impermeabilització i en el de la Borda de l'Arena s'instal·larà una microturbina. També s'ha convocat un concurs públic per la substitució d’un nou tram de xarxa d’aigua potable entre Certers i Llumeneres.

El dipòsit d'aigua potable de la Borda de l'Arena, a la carretera de Bixessarri, disposarà d'una microturbina o turbogenerador que pot transformar la pressió de l’aigua en energia neta i de baix cost que s’injecta a la xarxa elèctrica. Substitueix el reductor de pressió que hi ha. Pel que fa a Fontaneda s'impermeablitzarà el dipòsit. Els nous materials com la poliurea pura, exempta de dissolvents permeten fer un revestiment continu sense unions ni soldadures.

L'aprovació de crèdit extraordinari per finançar aquests treballs coincidirà amb la inauguració de dipòsit de Nagol que s'afegirà als de Montllobar (la Rabassa),  la Plana del Banc de Juberri, Fenerals, Certers, font de Joans, Bixessari, o Coll Jovell. La instal·lació de Nagol, garantirà el subministrament a tot el quart i té una capacitat de 500m3 en una primera fase. S'ubica al costat de la carretera secundària 120. El cost està al voltant dels 670 mil euros. 

La previsió de creixement de la població en aquest quart (Nagol, Certés, Llumeneres, la urbanització les Caubelles i la zona del Trillà) ha estat el motiu pel qual s'ha decidit construir aquest dipòsit que donarà un servei complementari al que ja existeix actualment a Certers. El comú va adjudicar els treballs el setembre del 2020.

Comentaris

Trending