Sant Julià aprova un pressupost marcat pel futur del Prat Gran

Cairat critica que es destinin 300.000 euros a la seva remodelació quan hi ha el projecte de la residència universitària mentre que Majoral li retreu que no va entendre res del que va exposar a la reunió de poble

Comentaris

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat aquest dimecres el pressupost 2023.
El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat aquest dimecres el pressupost 2023. BRU NOYA

El pressupost 2023 del comú de Sant Julià de Lòria destina 400.000 euros a Naturland i 500.000 euros pels pisos tutelats per a la gent gran. El cònsol major, Josep Majoral ha destacat que les injeccions econòmiques al parc continuen disminuint. El conseller de la minoria, Cerni Cairat ha mostrat el neguit de la seva formació en diversos capítols com ara el Prat Gran.

Cairat ha criticat que es destinin 300.000 euros per a la remodelació del Prat Gran quan "sortirà a principis d'any el concurs per a la construcció de la residència universitària en el mateix indret". Ha mostrat la seva preocupació pels ingressos derivats de l'abocador de terres "que es pot convertir en l'abocador de tot el país".  Majoral ha recordat que és el darrer pressupost -el més alt de la història del comú-, que aprova l'actual comú i que una part anirà a la xarxa d'aigua potable.

El cònsol ha manifestat que la minoria no ha fet cap proposta de pressupost i ha negat que es posi en marxa un concurs per la construcció de la residència. Ha retret a Cairat que "no va entendre el que vaig explicar a la reunió de poble" i ha comentat que "aquests 300.000 euros són una previsió". En el torn de rèplica, Cairat ha reiterat que li sembla contradictori que es vulgui remodelar el Prat Gran i que es vulgui fer una residència". Desperta Laurèdia no esta d'acord en l'augment d'ingressos derivats de la construcció perquè, segons Cairat, "és un sector volàtil".

Una imatge de l'estat que presenta el vestíbul del centre cultural.

Relacionat

La reconstrucció del centre cultural enfila fins a 21 milions el pressupost de Sant Julià

D'altra banda, l'execució del pressupost del tercer trimestre presenta un saldo positiu de 4,3 milions d'euros. Destaquen els ingressos 13 milions pel canvi tributari. En aquest punt. Cairat ha dit que hi ha hagut una manca d'execució de les inversions per un problema de calendarització.  "Demanem que es treballi per solucionar aquest problema", ha dit.

Majoral ha explicat que es tracta d'una qüestió de prudència i ha fet esment a que això ha permès disposar immediatament de 550.000 euros per a la reforma del Centre Cultural i de Congressos Lauredià (CCCL). En relació a la reducció del deute, el cònsol ha indicat que els dos factors que han influït són un canvi en la llei de finances comunals i l'elaboració de pressupostos equilibrats.

La consellera de Finances, Maria Àngels Marfany ha detallat que "tot i que en aquests quatre anys s'havia previst un pressupost estable amb un creixement lineal tant de despeses com d'ingressos, i sense incrementar l'endeutament per les inversions, la corporació preveu fer mes inversions de les previstes, en primer lloc per la voluntat de millorar les infraestructures de la parroquia (xarxa d'aigua, carreteres i altres), i en segon lloc, per les obres de reconstrucció del CCCL, edifici que va quedar malmés per un incendi el passat al mes de novembre.  

En relació a l'evolució de marc pressupostari, Marfany ha avançat que per a l'any 2023 amb un endeutament del 99% tot i que aquest percentatge depén en gran part de la trajectória de les obres de reconstrucció del CCCL i de l'import que quedi cobert per la companyia d'assegurances. Ha assenyalat que hi haurà més inversió en infraestructures i que cal tenir en compte la remodelació del CCCL. Majoral ha afegit en aquest tema que l'informe del Tribunal de Comptes avala el marc pressupostari del consolat 2020-23 amb l'abstenció dels consellers de Desperta Laurèdia. Les taxes del 2023 augmentaran el mateix que l'IPC. El preu del bus comunal passa a 3 euros.

Un punt que ha concitat la unió de les dues forces representades al ple comunal és la creació d’una nova taxa per l’accés motoritzat a la pista del Camp de Claror, Camp Ramonet, Port Negre i Coll de Finestres i la recaptació de la qual anirà destinada a la conservació del terreny afectat.
 

 

Comentaris (14)

Trending