La reconstrucció del centre cultural enfila fins a 21 milions el pressupost de Sant Julià

Serà l’import més important de tot el mandat, amb una partida de 7 milions destinada a inversió, amb la recuperació de les dependències incendiades com a punt clau

Una imatge de l'estat que presenta el vestíbul del centre cultural.
Una imatge de l'estat que presenta el vestíbul del centre cultural.

Sant Julià de Lòria valida aquest dimecres el pressupost per al 2023, el darrer del primer mandat de Josep Majoral i Mireia Codina. Seran uns comptes rècords en aquests quatre anys, ja que hauran d’incloure el cost de reconstruir el centre cultural i de congressos lauredià (2,5 milions d'euros). Això enfilarà la xifra final fins a 21 milions d’euros. D’aquests, set destinats a inversió, entre ells, els necessaris per iniciar les obres que han de refer l’edifici després de l’incendi sofert ara fa unes setmanes.

Així, els comptes arribaran a la xifra més elevada d’aquest mandat. 21 milions suposa un 17% d’increment en comparació al que es va aprovar per al 2022 (17,4) i convertirà el pressupost del 2023 en el més elevat de tot el mandat a la parròquia (15,3 i 15,15 era l’import inicial dels aprovats pel 2021 i el 2020 respectivament).

Es tracta d’un salt considerable, que en part té a veure amb un motiu ja comú en altres parròquies: la inflació. Ho denoten unes despeses de personal que s’enfilaran entre 200.000 i 250.000 euros extra, ja que la decisió és aplicar l’IPC (marcat al 7% a l’espera de la dada definitiva) a tots els treballadors públics. I també costarà més diners tot el que són béns i serveis.

Ara bé, el principal motiu de pujada es troba en el capítol d’inversions. Dels 4,14 que es van establir per al 2022 se saltarà a uns 7. És a dir, un 40% d’augment. Es tracta, també, de la dada més elevada de tot el mandat Majoral-Codina. I ho és, bàsicament, per un motiu: afrontar la recuperació del centre cultural i de congressos amb 2,5 milions d'euros.

En aquest sentit, les fonts consultades han apuntat que el pressupost ja inclou, per un costat, la despesa a executar en aquestes obres. Per l’altra, també hi ha la previsió dels diners que s’ingressaran per part de les asseguradores que hauran de cobrir el sinistre. En tot cas, es té clar que recuperar com més aviat millor les instal·lacions culturals és una prioritat per a l’actual equip de govern de la parròquia.

Comentaris (5)

Trending