La Ruta de la Tapa fa miques el seu rècord arribant a les 9.829 racions

La xifra més alta fins aquest any era de 6.200, que es va assolir el 2022 i en l'edició d'enguany hi havia menys dies

Una de les tapes participants.
Una de les tapes participants. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

L’edició 2023 de la Ruta de la Tapa ha batut tots els rècords des que se celebra i ha superat àmpliament la millor xifra històrica fins ara que eren les 6.200 de l’edició 2022. Enguany, amb un format diferent i amb dos dies menys, entre els dotze restauradors adherits han venut 9.829 tapes. En aquesta ocasió, l’organització va decidir fer dotze dies seguits -del 9 al 20 de maig, amb l’excepció del diumenge 14 i el dilluns 15- enlloc de tres dies durant quatre caps de setmana. 

L’any passat es va assolir el rècord històric de les tretze edicions celebrades fins la data degut en part a la sortida de la pandèmia i les poques restriccions sanitàries que encara estaven en vigor. “La gent tenia ganes de sortir després de tots els entrebancs que vam haver de viure durant el temps de la COVID-19”, han manifestat des del departament de Turisme del comú de Sant Julià de Lòria.

Igualment, des de Turisme es considera que el factor determinant en aquest augment tan significatiu ha estat la idea de fer venir una colla d’influencers dues setmanes abans de l’inici de la Ruta i mantenir-les durant el temps que ha durat. El progressiu increment en el nombre de tapes des que es va donar el tret de sortida a la iniciativa l’any 2010 és una mostra inequívoca que és una activitat plenament consolidada i fins i tot esperada pel públic en general.

Comentaris (3)

Trending