Reobrir l’abocador de la Rabassa, única proposta sòlida per substituir el de Beixalís

Els comuns continuen treballant per trobar emplaçaments a diverses parròquies, mentre que Sant Julià farà un estudi d’idoneïtat

L'abocador de terres de Beixalís.
L'abocador de terres de Beixalís. ARXIU

Trobar un emplaçament per al nou abocador no serà fàcil, i així ho ha fet palès la reunió de cònsols que s’ha celebrat aquest matí. De moment, l’única opció que es baralla com a factible i que pot tenir realment sortida és reobrir el de la Rabassa, a Sant Julià. La resta de comuns continuen treballant per buscar emplaçaments, tot i que molts d’ells ho veuen gairebé impossible.

L’abocador de Beixalís deixarà d’estar actiu a finals d’any. El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha assegurat que “encara tenim marge de temps”. Però, realment, la urgència per trobar un nou emplaçament existeix, i tots els comuns s’hi ha posat a la feina per tal de proposar nous llocs on poder ubicar-lo. De moment, però, no s’ha arribat a cap conclusió, tot i que s’ha discutit en la reunió de cònsols que s’ha celebrat aquest matí.

Sembla que l’única alternativa ja proposada i que seria factible passa per reobrir l’abocador de la Rabassa, a Sant Julià. Però, per poder-ho fer, calen diversos estudis previs, entre ells, un d’idoneïtat. Segons ha explicat Camp, “a nivell tècnic s’haurien de fer millores”. Per tant, és necessari buscar altres alternatives, en cas que finalment aquesta no es pugui portar endavant.

“Tenim l’obligació de buscar llocs, però hem de tenir en compte que som un país de muntanya, i que en alguns llocs, a l’hivern, per la neu no es pot llençar deixalla, així que seria un abocador d’estiu”, ha explicat Camp. Així mateix, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha indicat que, a la seva parròquia, tenint en compte l’extensió, també seria molt complicat, “no és fàcil trobar l’emplaçament adequat”.

Cerni Cairat.

Relacionat

Cairat lamenta que es plantegi un abocador a la Rabassa sense tenir en compte l’afectació als veïns

Comentaris (2)

Trending