Un quart de l’espai del CIAM serà de gestió privada

El comú d’Escaldes-Engordany emplaçarà sota el Pont Copríncep Joan Martí Alanis un projecte de FEDA que inicialment s’havia d’instal·lar a la zona verda del Prat del Roure

Una sessió de comú d'Escaldes-Engordany.
Una sessió de comú d'Escaldes-Engordany. Altaveu

El comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat aquest dimarts un concurs per concedir una quarta part de l’espai del Centre d’Interpretació de l’Aigua del Madriu (CIAM) a una empresa privada. La proposta haurà d’estar integrada amb el projecte Caldes i comptar amb una temàtica lúdica, cultural, educativa o artística. L’edifici havia estat fins fa poc mesos la sala d’exposicions de Govern sota el nom d’Art al Roc.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili ha explicat que el concurs establirà una puntuació màxima de cent punts i es tindran en compte aspectes com la freqüència i la qualitat de la proposta i el seu valor econòmic, les expectatives de visites per part de la ciutadania, l’equip professional que la desenvoluparà o els metres quadrats que ocupi, entre altres coses. Amb aquesta acció, l’equip comunal té la voluntat d’establir sinergies amb el sector privat després que el museu i la sala d’exposicions no funcionessin com esperaven.

El comú ha aprovat el trasllat d’un projecte de FEDA que havia d’ubicar-se al Prat del Roure cap a la zona que hi ha sota el Pont Copríncep Joan Martí Alanis.

D’altra banda, aquesta tarda també s’ha aprovat el trasllat d’un projecte de FEDA que havia d’ubicar-se al Prat del Roure cap a la zona que hi ha sota el Pont Copríncep Joan Martí Alanis. Concretament, la parapública tenia previst instal·lar un edifici per generar energia amb bombes de calor. En aquest sentit, Gili ha defensat la iniciativa, però ha subratllat que no volien sacrificar la zona verda del Prat del Roure i que la nova ubicació té unes dimensions una mica més àmplies.

Per últim, el comú de la parròquia aportarà un milió d’euros a la CASS en comptes de fer-ho al fons solidari de Govern. Anteriorment, la casa comuna va manifestar que volia destinar íntegrament els diners al pagament dels ERTOs i altres ajudes i, llavors, l’Executiu va fer la proposta. Cal recordar que, a més d’aquesta quantitat, els escaldencs també van reservar 2,5 milions d’euros per oferir ajuts a les famílies i el teixit empresarial de la parròquia i, tenint en compte que es van començar a tramitar fa poques setmanes, ja han avançat que el pressupost continuarà disponible l’any vinent.

Comentaris

Trending