El PS d’Encamp demana replantejar el model de les avingudes i canviar “llambordes per asfalt”

David Rios lamenta que és el tercer cop en dos anys que cal fer actuacions a la zona, “fet que provoca molèsties als veïns” i considera que cal “replantejar” tot el projecte

Operaris preparant les avingudes per començar les obres aquest matí.
Operaris preparant les avingudes per començar les obres aquest matí. G. P.

Les obres de reparació del paviment a les avingudes Joan Martí i François Mitterrand d’Encamp han generat “sorpresa” i malestar entre els consellers de la minoria socialdemòcrata al comú. David Rios lamenta que és el tercer cop que s’ha de fer una actuació d’aquest tipus, malgrat que les obres daten tot just del 2020. Per això, considera que caldria canviar el model i passar “de llambordes a asfalt”, a més de replantejar un projecte que, considera, “un fracàs”.

Aquest dilluns, els operaris han començat a treballar a la zona. La tasca s’allargarà durant tres setmanes i suposarà que aquests dies només hi hagi un carril de circulació, ascendent, al tram entre la rotonda amb el carrer Mirador i la plaça dels Arínsols. També hi haurà canvis en la recollida de brossa i en la càrrega i descàrrega. Accions que, lamenta Rios, suposen “molèsties a veïns i als comerciants de la zona”.

Cartell anunciant les obres que s'han de fer a la zona.

Relacionat

Restriccions de trànsit al centre d’Encamp per la pavimentació de les avingudes

El conseller del PS remarca que “hi ha sorpresa entre la població” pel fet que “per tercer cop en tres anys s’han de repassar les obres, quan es van finalitzar fa poc menys de dos anys” quan “van costar sis milions i mig d’euros”. Això, al seu entendre, suposa ja “una negligència no de l’arquitecte o de la constructora, sinó dels cònsols”.

Rios entén que cal canviar el projecte de les avingudes. “Des de la primera intervenció, hem comentat que cal que tot el tram s’asfalti. Andorra no és un país per llambordes”, ha comentat. També afegeix que cal fer altres actuacions per millorar el que considera “un fracàs” del projecte original -‘Del vehicle al vianant’-. Així, avisa que “cal posar barreres i dibuixar passos de vianants, especialment a la zona del parc de Sant Miquel, perquè els nens massa sovint travessen el carrer sense pensar que hi ha cotxes”.  

Justament, el fet que “hi hagi més vehicles que mai” és un dels arguments per defensar que “caldria replantejar el projecte”. Al seu entendre, “no ha funcionat”, com evidencia, lamenta, que “la zona està més plena que mai i massa cops sobre les voreres”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending