El PS carrega contra les obres “faraòniques” que la majoria impulsa a Encamp

La cònsol defensa que la situació financera del comú permet aquestes inversions que han de servir per guanyar en “qualitat de vida” i “atractius turístics”

Un moment de la sessió de comú celebrada a Encamp.
Un moment de la sessió de comú celebrada a Encamp. G. P.

Els consellers de la minoria socialdemòcrata al comú d’Encamp, David Rios i Enric Riba, han carregat contra les obres “faraòniques” que vol impulsar la majoria. Així, han denunciat el sobrecost que, al seu entendre, tindrà el nou parc i, també, han alertat de la inversió que la corporació podria haver d’assumir a Prada de Moles. La cònsol major, Laura Mas, ha defensat les actuacions, tot indicant que ara cal accelerar per recuperar projectes que es van frenar per la pandèmia i que el que s’està fent és potenciar la parròquia turísticament i amb qualitat de vida.

Durant la sessió de comú celebrada aquest dijous, Rios ha volgut posar en relleu el seu desacord amb com s’ha enfilat el preu previst del Bany de l’Ossa. “Es van preveure en un inici 4,5 milions. Després es van presentar diverses propostes i es va dir que l’escollida en costaria sis. Vam donar suport perquè era el projecte que havia votat el poble”, ha recordat. Ara, però, ha alertat que ja es parla de fins a 8,5, una xifra que considera excessiva: “seria una obra faraònica”.

Per això, ha explicat que es va demanar que s’eliminés del projecte algun dels elements previstos. Al seu entendre, així s’aconseguiria reduir el cost. La proposta va ser suprimir la llacuna, tot indicant que no seria gaire pràctica a un país com Andorra. “A l’hivern es glaçarà i a l’estiu serà un focus de contaminació”, ha comentat. La idea no va ser acceptada per la majoria.

La proposta guanyadora a vista d'ocell.

Relacionat

El comú fixa el final del 2022 com a termini per tenir acabat el nou parc d’Encamp

Per a Rios, “cal fer una gestió més acurada dels diners públics”. I és que, ha alertat, el cost del parc “l’haurem de pagar tots els ciutadans perquè això serà endeutament”. De fet, tant ell com Riba han votat en contra del crèdit de vuit milions a vint anys acordat pel comú, tot lamentant que amb aquesta única operació “gairebé duplicarem el deute actual”.

Per la seva banda, Mas ha defensat les decisions de la majoria, tot advertint que també preveuen estar molt a sobre del projecte de construcció del parc. “Ja ho hem tingut en compte i per això hem previst poder-lo fer per fases”, ha indicat. Sobre el crèdit, la cònsol major encampadana ha explicat que ajudarà a afrontar inversions importants realitzades els darrers mesos, com l’escola bressol del Pas, la remodelació del carrer Sant Jordi o l’acabament de la primera fase de la reforma de l’avinguda Joan Martí. Actuacions que, ha remarcat, “fins ara s’han suportat amb tresoreria pròpia”. Així, ha volgut treure pit que, malgrat invertir més de 30 milions, des del 2014 “no havíem demanat cap préstec”.

Mas sí que ha admès que, ara, s’està fent molta inversió. “Hem de fer projectes molt més ràpid del que teníem previst per culpa de la pandèmia i per poder complir amb el que portàvem al programa per al nostre mandat”, ha indicat. Això sí, sempre amb un punt clau: “mai ficarem en risc les finances comunals”. I és que “som conscients del que ens vam trobar fa uns anys i quin és el recorregut que hem fet”.

L’objectiu, ha apuntat, és “fer qualitat de vida, ser un atractiu turístic i apostar per ser una destinació esportiva. I, per això, “s’ha de fer inversió i cal endeutament”, tot i que, ha remarcat, en aquest darrer aspecte, “estem en una situació confortable”.

CONVERTIR EL NUCLI HISTÒRIC EN UNA SCAPE CITY

Per altra banda, el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha explicat el projecte de creació d’un joc de pistes i enigmes a l’aire lliure al centre d’Encamp. Un Scape City. Així, s’ha impulsat el concurs per contractar l’empresa que es faci càrrec de la iniciativa, que vol convertir-se en un atractiu pels turistes però també per als residents. “Volem que es fonamenti precisament en els elements singulars del patrimoni natural i cultural de la parròquia”, ha apuntat.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending