El comú fixa el final del 2022 com a termini per tenir acabat el nou parc d’Encamp

La corporació adjudica la redacció del projecte i la direcció d’obra als autors de la proposta guanyadora, ‘El bany de l’ossa’, els arquitectes Lluís Ginjaume i Gerard Veciana per un import de 283.775 euros

La proposta guanyadora a vista d'ocell.
La proposta guanyadora a vista d'ocell. COMÚ D'ENCAMP

Les obres del nou parc d’Encamp, a partir de la proposta guanyadora del concurs d’idees, s’han d’iniciar durant aquest 2021 i han d’estar acabades, com a molt tard, a finals del 2022. Així ho ha assegurat la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, després de la sessió de consell de comú que ha servit per adjudicar la la redacció del projecte i la direcció d’obra als autors d’‘El bany de l’ossa’, els arquitectes Lluís Ginjaume i Gerard Veciana, per un import de 283.775 euros, corresponents al 5% del valor del projecte.

Ginjaume i Veciana tenen ara tres mesos per redactar el projecte i després l’hauran ja d’implementar. Mas ha reconegut que no hi ha un calendari estricte en el sentit que no s’ha marcat una data d’inici dels treballs, però sí que és clar el termini en què ha d’estar llest l’espai que haurà d’agafar el relleu del pulmó verd i de lleure que fins ara representava per al centre de la parròquia el Prat Gran.

Laura Mas i especialment el cònsol menor encampadà, Jean-Michel Rascagneres, han defensat la claredat del procés per escollir la proposta que finalment s’executarà. De fet, la contractació de l’equip redactor ha estat aprovada per unanimitat. Rascagneres ha reconegut que el Col·legi d’Arquitectes va enviar una carta al comú retraient alguns dels aspectes del concurs en relació amb el plec de bases i va demanar que es deixessin fora algunes de les propostes per superar els límits pressupostaris, com va avançar el rotatiu ‘BonDia’.

Els dos cònsols encampadans han recordat que el plec de bases del concurs d’idees era “particularment precís” i s’ha estat “especialment curós” en seguir-lo fil per randa

Rascagneres ha recordat que el plec de bases era “particularment precís” i s’ha estat “especialment curós” en seguir-lo fil per randa. En aquest sentit ha recordat que no hi havia cap topall d’obligat compliment. “Hi havia un cost orientatiu”, ha recalcat el cònsol menor, deixant clar que la proposta que més propera era als 4 milions rebia més puntuació per aquest concepte i com més s’allunyava, menys punts s’assolien, fins i tot arribant a poder rebre un 0 en aquest aspecte.

Tant Mas com Rascagneres han recordat que cap dels participants al concurs d’idees van demanar que ‘s’expulsés’ cap de les altres propostes. I han recordat que si es fa alguna impugnació o apel·lació sobre el resultat del concurs es respondrà igual com s’ha respost al Col·legi d’Arquitectes. Els dos cònsols no han donat més voltes a la qüestió com tampoc les hi ha donat el principal grup de la minoria, el socialdemòcrata.

El seu portaveu, el conseller David Ríos, ha assegurat que estaran “a l’expectativa” del que pugui succeir i, sobretot, vetllaran pel compliment estricte del pressupost assignat per a la proposta guanyadora. En aquest sentit, Ríos, que ha remarcat que aquest dijous l’únic que s’ha fet és acordar els honoraris dels redactors, ha recordat que el projecte escollit ho ha estat en un procés participatiu ciutadà clar i transparent i, per tant, “com a partit polític hem d’acceptar el resultat”.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending