La propietat preveu urbanitzar el terreny del Prat Gran d’Encamp de forma immediata

Casa Areny s’encarregarà també de les obres de retorn de l’espai al seu estat original, tot i que el comú assumirà el cost, i preveu comercialitzar les parcel·les resultants i no descartar construir de forma immediata en alguna d’elles

El Prat Gran ja està totalment buit, sense persones ni cotxes.
El Prat Gran ja està totalment buit, sense persones ni cotxes. g

La propietat del Prat Gran preveu tirar endavant de seguida la urbanització del terreny. De fet, i segons ha pactat amb el comú, també s’encarregarà de les obres per retornar l’espai al seu estat original, que inicialment havia de fer la corporació, que assumirà el cost d’aquesta actuació. La intenció és parcel·lar la zona i, posteriorment, comercialitzar les diferents superfícies resultats, tot i que tampoc es descarta que en alguna d’elles s’impulsi ja directament alguna construcció.

El comú d’Encamp ha abandonat definitivament el Prat Gran aquesta setmana. El passat dimecres expirava el termini d’utilització de l’espai, segons l’acord assolit abans de l’estiu. De fet, el parc ja feia dies que estava sense utilitzar, ja que es va tancar per seguir les mesures anticoronavirus dictades des del Govern. Urbans i policia també s’han traslladat a les noves dependències a l’antiga seu de la corporació, a l’avinguda Joan Martí. El darrer espai a deixar ha estat l’aparcament de zona verda de la Palanqueta, que ja ha quedat inutilitzat amb l’excepció de les hores d’entrada i sortida dels col·legis.

Les tanques ja avisaven aquest dimecres del tancament del pàrquing.

Relacionat

L’aparcament de la Palanqueta ja només serà operatiu per l’entrada i sortida de les escoles

L’any passat, corporació i propietat havien tancat un acord pel retorn de l’espai. En ell s’estipulava que el comú faria les obres d’enderroc per retornar el terreny al seu estat original. De fet, al febrer es va convocar el concurs públic per adjudicar els treballs. L’esclat de la crisi del coronavirus va fer saltar pels aires tots els plans.

Un cop acabat el confinament, es va pactar que el Prat Gran romangués obert fins a finals de l’estiu. El concurs per l’enderroc va quedar suspès amb la idea de reprendre’l al setembre. Finalment, però, s’ha acabat canviant els plans.

La propietat ja ha presentat el projecte per urbanitzar la zona seguint el que preveu el POUP i ja busca empresa perquè es faci càrrec de les obres

Serà la propietat, Casa Areny, qui assumeixi directament aquesta tasca. De fet, serà un doble treball. Per un costat, es farà l’enderroc de totes les estructures existents i el retorn del terreny al seu estat previ al lloguer. El comú assumirà el cost d’aquesta part de les obres. Per l’altre, es procedirà a la urbanització de la zona, adaptant-la al que està establert en el pla d’urbanisme. Per exemple, amb un carrer que anirà des de la minirotonda existent a la cruïlla entre el carrer de la Molina i la carretera de Vila i Beixalís fins a l’encreuament entre l’avinguda Príncep Benlloch i el carrer del Solà.

A partir d’aquí, tot el terreny es dividirà en diferents parcel·les. Fonts de la propietat han indicat a Altaveu que la idea inicial és comercialitzar-les de forma paral·lela a la urbanització. A banda, no es descarta que ells mateixos puguin impulsar algun projecte constructiu en alguna d’elles de forma immediata.

El que està clar és que el paisatge d’aquesta zona d’Encamp canviarà en poc temps. Per ara, des de fa dies el parc està tancat sense que ningú i pugui accedir i l’aparcament de la Palanqueta buit, però sembla que tots dos tenen els dies comptats.

Etiquetes

Comentaris

Trending