La propietat de l’edifici desallotjat té accions legals iniciades contra el comú i l’obra del davant

La societat Josemon, liderada per Josep Palmitjavila i titular de l’immoble situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma, nega deixadesa o manca de col·laboració amb les administracions

Una imatge de l'escala de l'edifici.
Una imatge de l'escala de l'edifici.

La propietat de l’edifici desallotjat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma té accions legals interposada tant contra el comú d’Andorra la Vella com contra els responsables de la promoció que s’està fent en una parcel·la que hi ha enfront i que també té sortida pel carrer Prada Motxilla. En certa manera, la societat Josemon, del qual Josep Palmitjavila n’és el cap visible, acusa el comú i la promotora de tenir responsabilitat directa en relació amb l’estat de l’immoble ara foragitat.

A través d’un comunicat enviat als mitjans de comunicació -i després que en múltiples ocasions s’hagi intentat parlar amb Palmitjavila i aquest hagi declinat fer qualsevol manifestació-, la societat Josemon nega amb rotunditat que hi hagi hagut deixadesa per part seva i, també, considera que no és real que hi hagi manca de col·laboració per part de la societat amb les administracions i altres agents implicats en tot plegat. Aquestes asseveracions, pregona la nota, “afecten greument l’honorabilitat i la reputació de la família Palmitjavila i per extensió de la societat”. Més encara, “en tota aquesta conjuntura, la propietat no deixa de ser estrictament la part perjudicada i per tant una víctima més de la situació de desordres en evolució que afecta l’edifici i els veïns del mateix”.

Una veïna de l'edifici marxant aquesta nit mateix.

Relacionat

Declaració de ruïna?

Segons el comunicat, “la societat ha instat accions legals de responsabilitat contra la promotora de l’obra, en considerar que els treballs realitzats van ser el detonant dels desordres observats en l’edifici”. D’altra banda, “també s’ha iniciat una acció de responsabilitat contra l’administració comunal, per deficient manteniment de les instal·lacions que hauria produït una manca d’estanqueïtat en la xarxa d’aigües residuals del comú i que podria haver col·laborat en la desestabilització del terreny”.

La societat propietària de l’immoble atribueix tots els mals que pateix als moviments generats per l’obra que es fa a l’antic aparcament Giberga i assegura que hores d’ara els plets instats estan en suspens mentre es busca “un acord extrajudicial” per permetre estabilitzar la construcció

Aquestes accions, endegades per la societat Josemon, “es troben temporalment suspeses degut al diàleg entre els diversos actors involucrats en l’assumpte i amb l’esperança de poder assolir una solució extrajudicial a la situació, que permeti estabilitzar el terreny, fer les reparacions escaients i que les famílies que habiten l’edifici i els negoci de la planta baixa des de fa ja molts anys i amb lloguer de renda antiga, puguin gaudir d’un immoble segur i en condicions, com abans dels primers moviments”.

Josemon fa palesa la seva “preocupació per la situació” i recorda, a parer seu, que els moviments detectats a partir del 22 de maig de l’any passat ho són “a partir d’uns treballs efectuats en la parcel·la d’enfront”. Palmitjavila assegura que “la nostra preocupació principal sempre ha estat la seguretat dels nostres inquilins, amb els que hem mantingut una comunicació habitual”. També es posa de relleu que la propietat, “des del primer moment, es va posar en contacte amb l’enginyer del comú i amb la cònsol Conxita Marsol per manifestar-los-hi la preocupació de la propietat per la seguretat dels seus inquilins”.

Estat d'un dels pisos de l'edifici número 28 de l'avinguda Santa Coloma.

Relacionat

Marxar de casa per sempre més

S’assegura en el comunicat que com que “no hi havia reaccions a cap nivell, ni de cap tipus”, la societat “va contractar els serveis tècnics d’una empresa d’enginyeria per monitoritzar de forma permanent la situació de l’edifici i la seva evolució”. Va ser a partir d’aquest moment que “es van iniciar les primeres intervencions sobre la zona”. Per això Josemon manifesta que “el nostre expert col·labora activament amb els experts del comú d’Andorra la Vella i amb la direcció facultativa de l’obra que es troba enfront de la nostra propietat. És gràcies a aquesta col·laboració colze amb colze i monitorització constant de l’edifici que s’ha pogut detectar la situació de risc que ha dut al comú a adoptar la decisió de desallotjament”.

És en base a aquestes afirmacions, a aquestes explicacions, que la propietat de l’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma deixa clar que “s’han mantingut contactes permanents amb el personal del comú d’Andorra la Vella, inclòs el cònsol major, David Astrié, per informar-lo regularment de la situació de l’edifici, que es troba constantment monitoritzat. Situació de col·laboració que segueix vigent a data d’avui, com no pot ser d’una altra forma”.

Comentaris (14)

Trending