El projecte de pisos socials a la Borda Nova també permetrà guanyar places de pàrquing a la zona

El terreny permet construir més pisos d’aparcament que els necessaris per donar servei als 80 habitatges previstos i el comú vol poder gestionar els espais sobrants per donar servei als treballadors de la zona industrial de la Comella

El terreny on s'ha de construir l'edifici, del qual se sortirà pel viaducte que uneix Terravella i Borda Nova.
El terreny on s'ha de construir l'edifici, del qual se sortirà pel viaducte que uneix Terravella i Borda Nova. G. P.

El projecte de pisos socials que el Govern vol impulsar a la zona de la Borda Nova permetria també guanyar places d’aparcament a la zona. En concret, serien les que sobrarien del futur edifici. La gestió d’aquestes, segons els pactes tancats amb l’executiu, seria assumida pel comú d’Andorra la Vella. La cònsol major, Conxita Marsol, ha destacat que ajudaran a donar servei a la zona industrial propera de la carretera de la Comella.

La mandatària de la capital ha explicat aquesta opció durant el ple de la corporació celebrat aquest dijous, que ha aprovat la declaració d’alienabilitat del terreny on es construiran els blocs d’habitatges socials. D’aquesta forma, el comú pot cedir-lo a Govern i, de retruc, al fons público-privat que serà qui s’encarregui de la construcció de l’edifici. Aquest se situarà entre els carrers Terravella i Borda Nova i l’entrada es farà pe viaducte que els uneix.

Això suposa que els pisos es faran per sobre del viaducte i que tot l’espai que hi ha fins a terra es podrà destinar a plantes d’aparcament. És a dir, es podran construir més places de pàrquing de les que seran necessàries per donar servei als inquilins dels prop de 80 habitatges que es preveu que es construiran. Els càlculs dels tècnics estimen fins a 400. I, davant aquesta possibilitat, Marsol ha volgut deixar clar que la voluntat és que les que sobrin puguin ser gestionades des de la corporació.

-

Relacionat

Govern projecta un edifici de 44 habitatges i un aparcament de mig miler de places a tocar de Jovial

“És un terreny que té el seu valor, uns deu milions d’euros”, ha recordat la cònsol major. Per tant, es tracta “d’una cessió important” i el comú considera que “si hi ha excés de places, haurem de pactar entre tots què es fa i tenim molt a dir”. La mandatària ha posat en relleu que “crec que es podrà fer un conveni i les podrem gestionar per donar servei a la zona industrial que hi ha al costat”. En concret, les diferents empreses ubicades a la carretera de la Comella.

La proposta de declaració d’alienabilitat del terreny ha estat aprovada per unanimitat del consell de comú. Des de la minoria socialdemòcrata s’ha destacat que el projecte és positiu. Dolors Carmona ha demanat, això sí, que es faci tot el possible per poder agafar la gestió d’aquestes places d’estacionament que puguin sobrar.

Comentaris (2)

Trending