Un projecte de lloguer podria donar vida a un terreny amb dos edificis sense usar al centre d’Encamp

Els dos blocs es van abandonar fa uns anys per problemes d’aluminosi i ara la parcel•la s’ha venut a un promotor interessat a tirar-los a terra i construir habitatges, almenys en part per arrendar

Els dos edificis abandonats des de fa anys.
Els dos edificis abandonats des de fa anys. G. P.

Fa anys que a l’avinguda François Mitterrand d’Encamp hi ha abandonats un parell d’edificis de pisos que, en el seu dia havien estat de lloguer. L’immoble es va desallotjar per les deficiències estructurals que s’hi van detectar i, des de llavors, no es fa cap ús. Ara, això podria canviar. Segons ha pogut saber Altaveu, la parcel·la ha estat venuda i el nou propietari avalua tirar endavant una promoció nova d’habitatge també destinat a ser arrendat.

Els dos edificis es troben situats al centre d’Encamp. En concret, a l’avinguda François Mitterrand, una mica per sobre de l’hotel Rosaleda. Són dos blocs que, en el seu dia, es van destinar a lloguer, fins que es van detectar problemes d’aluminosi.

Llavors, i vist que la rehabilitació hagués suposat un cost massa elevat, es va optar per abandonar-los. I fa anys que es troben en aquesta situació. Tancats. Sense cap ús. Això pot canviar en un futur immediat.

Segons ha pogut saber Altaveu, el terreny amb els dos edificis ha canviat de mans. S’ha venut i el nou propietari té la intenció d’impulsar un projecte immobiliari que revitalitzaria la parcel·la, tot s’ha de dir, molt ben situada al centre d’Encamp, al costat de la seu del ministeri de Cultura i del comú i, també, de la zona on es volia construir el nou Museu de l’Automòbil.

Les fonts consultades apunten que el projecte es faria de zero. És a dir, els dos blocs actuals no s’aprofitarien. Anirien a terra i, posteriorment, ja es dissenyaria els nous immobles. Inicialment, la previsió seria que, almenys en part, els pisos que es construïssin es poguessin destinar al mercat de lloguer. Cal recordar que, actualment, el comú encampadà és dels pocs que ha aprofitat la possibilitat de rebaixar la cessió urbanística en cas que el destí els habitatges sigui ser arrendats.

Comentaris (5)

Trending