La presentació de ‘Petita història de Canòlich’ obre l’aniversari de la troballa de la Mare de Déu

Amb el llibre de Pilarín Bayés i Jordi Pasques es dona inici a l'anomenat ‘mes gran’ dels 800 anys de l'agermanament

Comentaris

Pilarín Bayés abans de la presentació de llibre, aquest dilluns a Sant Julià de Lòria.
Pilarín Bayés abans de la presentació de llibre, aquest dilluns a Sant Julià de Lòria. BRU NOYA

Sant Julià de Lòria ha iniciat aquest dilluns el que ha estat definit pel rector de la parròquia Pepe Chisvert, el 'mes gran de Canòlich'. El primer acte ha estat la presentació del llibre 'Petita història de Canòlich' amb dibuixos de Pilarín Bayés i text de Jordi Pasques. El llibre es repartirà de forma gratuïta a tots els caps de casa. L'acte ha comptat amb la presència del bisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives.

Pilarín Bayés ha dit que és més de dibuixar que de parlar. Ha agafat un retolador i ha dibuixat un àngel i la verge tot exellplicant que "m'agrada molt aquest país per la manera en què heu cuidat les vostres tradicions". Ha destacat també "l'extraordinària relació entre la mare de Déu i el poble de Sant Julià de Lòria". Jordi Pasques, per la seva part, ha recordat que coneix la Pilarín des de fa 31 anys i "ha quedat una amistat molt bonica".

Mossèn Chisvert ha esmentat que fa justament 10 anys va presentar amb Bayés el llibre de Sant Ermengol i ha subratllat la necessitat de mantenir les tradicions. "Quan vaig arribar a Sant Julià, la primera cosa que em van comentar que havia de conservar les tradicions, i Canòlich és una d'elles. 

Pilarín Bayés durant una anterior estada a Andorra.

Relacionat

Pilarin Bayés il·lustrarà el llibre commemoratiu dels 800 anys de la trobada de la Verge de Canòlich

Aquest dilluns també ha començat la venda de les banderoles de Canòlich per engalanar els balcons durant aquest mes de maig aixì com la de la nova carpeta amb la litografia de l'artista Sergi Mas i l'auca de Canòlich reeditada i pintada a color. La recaptació anirà destinada a Càritas Sant Julià.

Comentaris (5)

Trending