Pilarin Bayés il·lustrarà el llibre commemoratiu dels 800 anys de la trobada de la Verge de Canòlich

La dibuixant catalana ja ha col·laborat amb altres iniciatives a Andorra com 'La petita història de Meritxell'

Comentaris

Pilarín Bayés durant una anterior estada a Andorra.
Pilarín Bayés durant una anterior estada a Andorra. CONSELL GENERAL

Sant Julià de Lòria treballa en els actes commemoratius del 800 aniversari de la trobada de la Verge de Canòlich. La celebració comptarà amb un llibre il·lustrat per Pilarín Bayés. Anteriorment ja ha fet altres col·laboracions a Andorra on destaca 'La petita història de Meritxell', escrita per mossèn Ramon de Canillo. L'any 2015 es va fer una exposició al Museu del Tabac-Antiga Fàbrica Reig, amb una selecció de dibuixos originals de l’artista al llarg de més de cinquanta anys.

Pilarín Bayes amb Joan Peruga són els autors de 'Petita Història del Consell General d’Andorra',  i de la Petita Història del Govern d’Andorra', que commemora el quarantè aniversari de la constitució del primer executiu. La dibuixant sempre ha expressat la seva admiració per Andorra. “Sempre he admirat la petitesa d'aquest país, que no s'espanta...' i afegeix que"'és prodigiós com ha sabut conservar la independència i la llibertat".

Pilarín ha il·lustrat al voltant de nou-cents llibres, traduïts a diverses llengües, i ha treballat en infinitat de formats: auques, cartells, murals grans, sense oblidar la seva faceta d'escultora. Un moment important en la seva vida professional va ser l'època en què va començar a treballar per a la revista Cavall Fort i per a l'editorial La Galera. La publicació del llibre és una de les activitats que s'han programat pel 800 aniversari de la trobada de la Verge de Canòlich.

Una comissió ja fa dies que treballen en la preparació dels actes que seran els més importants després des de l'any 1923 quan es va celebrar el 700è aniversari de la trobada i el 1998 quan es van commemorar el 775 anys, ocasió en la qual l'aleshores bisbe Joan Martí Alanís va oficiar la coronació canònica. L'església va ser declarada bé immoble d'interès cultural l'any 2003. Un altre de les iniciatives que es duran a terme és un enregistrament audiovisual amb testimonis personals sobre la Verge de Canòlich.

Mossèn Pepe, la cònsol menor Mireia Codina, i l'Arxiprest Ramon Sàrries durant la roda de premsa.

Relacionat

‘L’Any Canòlich’ arrenca per reviure l’experiència viscuda el 1223
Pilarín Bayés abans de la presentació de llibre, aquest dilluns a Sant Julià de Lòria.

Relacionat

La presentació de ‘Petita història de Canòlich’ obre l’aniversari de la troballa de la Mare de Déu

Comentaris (7)

Trending