Preocupació a Encamp per un gran projecte urbanístic a l’avinguda François Mitterrand

La promoció es vol construir a prop de l’hotel Rosaleda, on actualment hi ha dos blocs abandonats en el seu dia per aluminosi, però inquieta l’ambició del futur edifici, amb fins a nou plantes i que ocuparia bona part de la parcel•la

La imatge de com seria el futur edifici.
La imatge de com seria el futur edifici.

Quan encara cueja -i segurament ho continuarà fent- el polèmic projecte urbanístic a Arinsal, una altra promoció immobiliària ha aixecat intranquil·litat en part de la ciutadania a Encamp. Els seus impulsors han començat a vendre els futurs pisos per internet i això ha permès comprovar la important dimensió de l’obra, que s’ha de fer a una zona ja urbanitzada, a l’avinguda François Mitterrand, on actualment ja hi ha uns edificis en desús des de fa uns anys perquè s’hi va detectar aluminosi.

Els blocs encara existents s’havien destinat fa molts anys a lloguer. Quan es va detectar el problema estructural, però, es va finalitzar els contractes signats llavors i es va deixar sense utilitzar. A inicis de l’any passat, el terreny va canviar de propietari i el nou ja va deixar clar que la seva intenció era tirar a terra els dos edificis i impulsar una nova promoció.

Els dos edificis abandonats des de fa anys.

Relacionat

Un projecte de lloguer podria donar vida a un terreny amb dos edificis sense usar al centre d’Encamp

Ara, però, s’ha pogut comprovar quin és l’abast d’aquest projecte. A través de la seva pàgina web (Denali by Everup) s’anuncia la promoció que se situa, asseguren, a “una de les zones més consolidades d’Andorra”. Queda clar que s’oferiran pisos d’una a quatre habitacions i s’assegura que s’adeqüen a les necessitats de qui vulgui viure permanentment allà com també els qui busquen una segona residència o una oportunitat d’inversió.

I el que ha aixecat preocupació entre alguns ciutadans encampadans, alguns dels quals ja han expressat inquietud a les xarxes socials, és la imatge del que tot apunta seria un gran edifici que ocuparia bona part de la parcel·la. El render permet veure un bloc unit que tindria diferents alçades, però en alguns punts set, vuit i fins i tot nou plantes.

El projecte es faria a l’avinguda François Mitterrand, just quan va la corba cap a les Bons, una mica més a dalt de l’hotel Rosaleda. Les crítiques dels ciutadans lamenten que es tracta d’un bloc molt ambiciós i que tindria un fort impacte a la zona.

A banda, no semblen pas pisos que puguin tenir un preu relativament assequible. I queda clar que, a diferència del que sonava inicialment, la voluntat no és posar-los a lloguer. La web no posa preus, però sí que permet respondre una petita enquesta que dona a entendre que els més barats d’una habitació, no baixarien de 180.000 euros i que els més grans, els de quatre estances, podrien superar els 400.000.

Etiquetes

Comentaris (33)

Trending