La pèrdua de la mitja hora gratuïta als aparcaments preocupa especialment als comerciants

El conseller del PS d’Andorra la Vella, Sergi González, ha assegurat que hi ha una manca important de comunicació amb la majoria, que no els hi va explicar en la totalitat en què consistia el canvi de tarifes

L'aparcament del Parc Central, un dels més utilitzats de la capital.
L'aparcament del Parc Central, un dels més utilitzats de la capital. Pilar Candel

El conseller del PS+Independents d’Andorra la Vella, Sergi González, ha explicat que la nova mesura presa pel comú ha preocupat especialment als comerciants de la parròquia. Aquesta mitja hora gratuïta, que ara s’ha suprimit, era utilitzada per molts veïns per poder fer algunes gestions ràpides. A més, ha remarcat que hi ha hagut una manca important de comunicació, “ens van explicar que hi havia un augment de preus per homogeneïtzar amb Escaldes, però en cap cas ens van parlar de retirar la mitja hora gratuïta”.

A partir d’ara, per deixar el vehicle a un aparcament comunal s’haurà de pagar un mínim de 50 cèntims, si no es té la targeta PK. Aquesta mesura, ha assegurat González, no únicament ha emprenyat als veïns, sinó que ha preocupat molt als comerciants. “Tot són hipòtesis”, ha apuntat, “però pensem que ara la gent dipositarà els vehicles damunt la vorera, o a la parada d’autobús, i tot això suposarà més problemes”. Amb la recollida de firmes, el que es vol és tornar enrere aquesta decisió que la majoria ha pres “sense veure les conseqüències que pot tenir”.

El que ha deixat clar González és que els aparcaments “són una font d’ingressos molt important”. El conseller ha afirmat que, ja que es tracta d’un punt on hi ha “molta entrada de diners” és necessari “donar uns serveis i fer una utilització correcta”. D’aquesta manera, ha fet referència als múltiples problemes que es donen als pàrquings de la capital, que sumats a la pujada de preus fa que la planificació que es fa no es consideri correcta. “És una acció que s’ha fet a nivell recaptatori” i que, segons González, no s’ha valorat bé del tot.

El caixer automàtic de l'aparcament Fener 2 amb el rètol amb les noves tarifes.

Relacionat

Aparcaments comunals d’Andorra la Vella: o targeta PK o a pagar més (i sense res gratuït)

En aquest sentit, el conseller ha reiterat que els més perjudicats són els veïns de la parròquia, que són els que fan ús d’aquesta mitja hora. “Els ciutadans i turistes han de tenir els mateixos drets i és pels que estem aquí els 365 dies de l’any, que treballem, que fem negoci per qui hem de vetllar”, ha explicat. Tot i això, ha assegurat que hi ha persones que estan d’acord perquè la mesura equipara Andorra la Vella amb altres ciutats com Barcelona, “però allà tenen un servei de transport públic molt ben muntat, i aquí tenim el que tenim i hem de ser conscients”.

A la sessió de comú on es va presentar, el PS es va abstenir en el punt d’aprovació de preus públics, però no va insistir en aquest tema. González ho ha relacionat amb una falta de comunicació per part de la majoria. “Vam tenir comissió de serveis públics i ens van comentar que hi havia l’augment, però en cap cas ens van dir que ja no hi hauria mitja hora gratuïta”, ha assegurat. Pel que fa al dossier, se’ls va traslladar 72 hores abans i té més de 600 pàgines. “És veritat que nosaltres ho devíem haver tingut controlat, però quan et diuen les coses simplement fan focus en això, podem dir que és error nostre, però també crec que amb l’abstenció ja vam mostrar que estàvem en desacord en alguns punts”, ha justificat el conseller.

Petició del PS a Change.org.

Relacionat

Prop de 4.000 persones han firmat la petició contra els canvis de tarifes als pàrquings

La campanya engegada a Change.org ha crescut a un ritme bastant ràpid, i ronda ja les 4.500 signatures. González ha assegurat que no es va engegar amb un objectiu concret de firmes, sinó per poder recollir de manera tangible les opinions que els van arribar per altres vies. “Ho portarem a la sessió de consell de comú ja siguin 5.000 o 3.000, és un bon moment perquè la majoria pugui veure el que pensa la gent”, ha explicat. A més, González s’ha mostrat positiu i pensa que és possible que es pugui tornar enrere aquesta mesura i tornar a tenir els 30 minuts gratuïts.

 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending