El Pas tem un abril “fotut” pel nou confinament a França

Els comerciants de la localitat, que les darreres setmanes havien treballat de forma relativament satisfactòria, esperen un mes complicat tot i que, també, uns pròxims dies amb activitat pels clients que vulguin proveir-se abans que entrin en vigor les noves restriccions

Vista d'un dels aparcaments del Pas de la Casa.
Vista d'un dels aparcaments del Pas de la Casa.

No per esperat, l’anunci del nou confinament a França ha fet menys mal al Pas de la Casa. Després d’unes setmanes on els comerciants i negocis de la localitat fronterera havien pogut treballar a un ritme més o menys acceptable tenint en compte la situació de pandèmia, les pròximes setmanes s’auguren complicades. Tot fa pensar que l’arribada de visitants gals es frenarà en sec i, per tant, l’activitat es reduirà al mínim. Es confia, però, que aquest cap de setmana hi hagi un cert volum de clients, justament per aprofitar les darreres jornades sense limitacions de mobilitat.

El sector comercial del Pas de la Casa és conscient que les mesures anunciades dimecres per Emmanuel Macron tindran un impacte directe en la població. Es tem, i amb molta raó, que el flux de visitants es redueixi gairebé al mínim. Quatre setmanes, novament, sense el principal client.

El president francès, Emmanuel Macron.

Relacionat

El reconfinament de França talla en sec l'arribada de turistes

“La valoració és dolenta. Ja ens oloràvem que passaria però un mes sencer és molt”, ha indicat el president de l’Associació de Comerciants i Veïns del Pas, Òscar Ramon, que entén que les mesures potser són necessàries perquè “han de mirar d’aturar la pandèmia”. El que també té clar que hi haurà un impacte directe sobre l’activitat de la localitat encampadana: “Aquests dies estàvem contents i, ara, passarem un mes fotut”.

Les darreres setmanes, explica Ramon, “estàvem treballant, tot i no com un any normal perquè les pistes no estan obertes com Déu mana i també hi havia restriccions”. Malgrat tot, la sensació general era de certa satisfacció. Ara, però, la sensació és que la situació canviarà radicalment.

S’espera, però, que aquests pròxims dies, fins a l’inici real de les quatre setmanes de confinament decretades per Macron, encara es pugui salvar alguna cosa. De fet, des del teixit comercial del Pas ja es té clar que la Setmana Santa no és especialment un moment fort de visites. En canvi, al llarg del cap de setmana es confia en un “efecte crida” de clients que vulguin aprofitar la darrera oportunitat per anar al Pas a comprar, especialment productes habituals com tabac i alcohol.

Per ara, i segons les fonts consultades, encara no hi ha moviments pel que fa a les empreses. En anteriors moments de restriccions, hi havia negocis que havien posat treballadors en ERTO i no es descarta que, alguns d’ells, ho tornin a fer. En tot cas, es té clar que seria a partir de dilluns i no abans.

Comentaris (1)

Trending