El reconfinament de França talla en sec l'arribada de turistes

Es tanquen un mes els comerços no essencials, tres setmanes les escoles davant la progressió de la soca britànica i es prohibeixen els desplaçaments entre regions

Comentaris

El president francès, Emmanuel Macron.
El president francès, Emmanuel Macron. ELYSÉE.FR

El president de França, Emmanuel Macron ha anunciat que, des d'aquest dissabte i fins al 2 de maig es confinarà perimetralment totes les regions i es limitaran els desplaçaments interiors, tret d'una causa justificada a partir del 5 d'abril. Es mantindrà l'inici del toc de queda a les 19 h i es tancaran els comerços no essencials. Es prohibeixen, en general, els desplaçaments de més de 10 kms. Les escoles es tancaran durant tres setmanes. 

A partir de dilluns vinent queden prohibits els desplaçaments entre regions perquè hi haurà tolerància durant el pròxim cap de setmana amb motu de la Pasqua i per permetre els desplaçaments de gent que es vulgui confinar en una altre regió. Macron s'ha referit a la perillositat de la nova soca britànica que ha fet augmentar la pressió sobre les unitats de cures intensives. Ha recordat que un gran nombre de pacients tenen menys de 60 anys. Ha dit que les darreres mesures han aportat els seus fruits però no són suficients.

Ha demanat un esforç més a la població i al personal sanitari i ha fet una crida a la responsabilitat. Es reforçarà el servei a les unitats de cures intensives. Ha anunciat un calendari per accelerar la vacunació i ha promès que abans de la fi de l’estiu tota la població estaria vacunada. Pel que fa als menors de 50, s'obrirà el calendari de vacunes a partir de mitjans de juny, amb la idea que tothom que ho desitgi estigui vacunat abans de finals d'agost. A mitjans maig s'anunciarà un pla de desescalada progressiva, que inclouria l’obertura de les terrasses dels bars, els llocs culturals i l'esport.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending