Pas de la Casa: el difícil equilibri entre el civisme i l’economia

(AMB VÍDEO) Per enèsim dia consecutiu, els veïns de la localitat fronterera lamenten les mogudes juvenils que hi ha cada matinada especialment aquest mes de febrer

Comentaris

https://youtu.be/cfiGuOV2nYo

Els veïns del Pas de la Casa no viuen per ensurts. Per enèsima jornada consecutiva, hi ha hagut aldarulls pels principals indrets de la localitat fronterera aquesta passada matinada. Al poble encampadà hi ha un debat obert. Les molèsties que provoquen els grups de jove a altes hores de la nit després de les festes que organitzen o s’organitzen es confronten amb la necessitat de garantir bones ocupacions en els allotjaments turístics del Pas. Per ara, és el peix que es mossega la cua.

Amb tot, però, molts veïns i comerciants no estan disposats a haver d’aguantar segons quins comportaments que consideren del tot incívics. La nit passada, des d’un immoble concret de l’avinguda d’Encamp del Pas de la Casa, van ser nombrosos els requeriments a la policia per aldarulls protagonitzats per joves notablement alcoholitzats. No hi va haver detencions. I aquesta vegada tampoc moments de tensió.

Però sí que és tens l’ambient ciutadà. I es demanen actuacions perquè no es repeteixi en properes temporades un febrer tan mogut com el que s’està vivint. És un mes on grups francesos i belgues omplen el Pas. L’any passat, en plena pandèmia i restriccions de fronteres, van desaparèixer aquestes problemàtiques. Però enguany han tornat amb tanta o més força que el 2020 i el 2019. I això ha causat encara més indignació.

I el fet que siguin alguns dels establiments del Pas els qui fomentin certs comportaments que per a la immensa majoria dels veïns i comerciants topen de ple amb el civisme i el respecte ciutadà mínim que es reclama. Allotjaments plens sí, però no a qualsevol preu és el que vénen a dir els residents al Pas de la Casa.

Comentaris (3)

Trending