Els parquímetres de Sornàs i la Cortinada s’estrenen amb avisos i sense sancions

La seva entrada en funcionament ha provocat les queixes d'alguns veïns en considerar que la seva presència és innecessària

Una part de la zona verda de la Cortinada amb pocs vehicles aparcats.
Una part de la zona verda de la Cortinada amb pocs vehicles aparcats. ALTAVEU

Els agents comunals d'Ordino encara no sancionen els vehicles que estan aparcats en les noves zones verdes. Des del passat 21 de març, quan es van posar en funcionament els parquímetres, es limiten a deixar avisos als vehicles que no tenen tiquet. L'obertura de la zones verdes va provocar les crítiques d'alguns veïns, especialment a la Cortinada.

La zona verda que també ha arribat a Sornàs i al poble d'Ordino, té l'objectiu de garantir  la rotació de vehicles i evitar l’estacionament abusiu. Alguns veïns de la Cortinada i de Sornàs consideren que ja hi ha prou rotacio i que no calia la zona verda. L’ampliació de les zones es fa amb 24 parquímetres que inclou la substitució dels ja existents. El següent pas serà facilitar el pagament pel mòbil mitjançant una aplicació que es preveu implantar properament.

De moment, el nou model de parquímetre funcionarà amb monedes i targeta de crèdit. També hi ha disponible l’abonament de zona verda trimestral (35,75 euros) o anual (115,50  euros). Els nous tòtems incorporen unes plaques fotovoltaiques per a tenir autonomia total. Les sancions només poden ser imposades pels agents del servei de Circulació, que són els únics amb capacitat legal per a fer-ho. 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending