El Palau de Gel ultima els treballs de la substitució dels 3.800 metres de la coberta del sostre

Pròximament s’instal·laran 965 plaques solars que, juntament amb els materials d’aïllament i impermeabilització, suposaran un major estalvi energètic

Una imatge de la nova coberta.
Una imatge de la nova coberta. xavier pujol / comú de canillo

Les obres al Palau de Gel avancen a bon ritme. Actualment, els treballs se centren en la substitució dels 3.800 metres de la coberta i l’espai de la piscina. El centre lúdic esportiu ultima les tasques d’aïllament, impermeabilització i entrada de llum natural al sostre. L’antic aïllament estava molt malmès i s’ha substituït per un de nou amb llana de roca de 20 cm de gruix i una xapa d’alumini. A més, també s’han col·locat una barrera pel vapor així com uns tubs solars que permetran el pas de la llum natural.

Pròximament, s’incorporaran un total de 965 plaques solars, el sostre d’un edifici d’Andorra amb més plaques solars instal·lades. De fet, segons ha indicat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, a partir del mes de setembre el Palau de Gel funcionarà amb l’energia pròpia elèctrica que genera aquest equipament. Cal tenir en compte que “les despeses més importants del complex son les energètiques, i totes aquestes novetats pel que fa a materials, faran possible un major estalvi energètic”, ha afegit.

IMG 2523
Obres a l'exterior del Palau de Gel.

Paral·lelament, s’estan executant les obres a la zona de la piscina. Durant el mes de juliol s’ha procedit a enderrocar diferents murs amb l’objectiu d’aixecar noves parets amb més capacitat aïllant. Les tasques durant l’agost també se centren a fer un desnivell menys profund a l’interior de la piscina per tal de disminuir els metres cúbics d’aigua a escalfar, i reduir així la factura energètica. Un cop tot l’espai de la piscina estigui refet, s’instal·laran les diferents atraccions d’aigua com ara els tobogans, que seran una de les grans novetats de la reforma del Palau de Gel. La natació i les noves activitats aquàtiques conviuran com a serveis.

IMG 2520
Estat actual de la piscina, en plena actuació.

Un cop finalitzi la temporada d’estiu i les diferents estades esportives d’equips internacionals de patinatge artístic començaran els treballs a la pista de gel per incorporar un nou sistema de refrigeració que optimitzarà la producció del gel, una llosa de ciment nova a tota la pista de gel, i canviar la tanca perimetral de la pista per una d’homologada per poder organitzar competicions internacionals, entre altres tasques. La corporació comunal estima que les obres acabin a finals de novembre.

Comentaris

Trending