Els padrins d’Encamp i el Pas podran demanar la Tarja Magna a les oficines comunals

La corporació treballa perquè a la localitat fronterera també es puguin fer gestions d’Immigració pensant en els temporers

Rodríguez i Alis, al davant del cartell que direcciona la gent cap al servei provisional de tràmits.
Rodríguez i Alis, al davant del cartell que direcciona la gent cap al servei provisional de tràmits. G. P.

Els padrins d’Encamp i del Pas de la Casa ja no hauran de desplaçar-se a l’edifici administratiu de Govern per realitzar tràmits com la sol·licitud d’una pensió de solidaritat o de la Tarja Magna. A partir d’ara, els podran fer a les dependències del comú, que també amplia el nombre de gestions que es poden fer a través de la seva pàgina web. A banda, la corporació treballa perquè les oficines de la població fronterera puguin atendre també operacions vinculades a Immigració, pensant en l’elevat nombre de temporers que hi resideixen un hivern normal.

 

Així ho ha explicat aquest matí Josefina Rodríguez, consellera major i d’Administració i Finances, i el director d’Administració, Miquel Alís. Així, als tràmits governamentals que ja es podien realitzar a les oficines parroquials, s’hi sumen ara cinc més. Entre ells, dos molt vinculat als padrins, un col·lectiu que pot tenir dificultats per desplaçar-se cap a la capital. A banda de la tarja magna i la pensió de solidaritat, el servei encampadà també permetrà gestionar la demanda dels certificats digitals, la Tarja Blava per a persones amb discapacitat o la targeta especial per aquest darrer col·lectiu. En total, seran 38 els tràmits de l’administració central que també es podran fer a les oficines comunals.

El comú ha invertit 30.000 euros en millorar el sistema informàtic, fet que permetrà que fins a 21 tràmits de la corporació es puguin realitzar a través de la pàgina web

A banda, es treballa per un altre canvi que es considera important: la possibilitat que es puguin realitzar gestions vinculades amb Immigració a les dependències comunals del Pas de la Casa. I és que, ha recordat Alís, a la població, especialment a l’hivern, arriben molts temporers que han de desplaçar-se fins a l’edifici de l’Obac i, per tant, s’entén que això suposaria una important facilitat per a ells.

A banda de tràmits governamentals, el comú ha invertit 30.000 euros en millores del sistema informàtic que han de permetre ampliar el nombre de gestions vinculades a la corporació que els ciutadans podran fer de forma digital. Així, es preveu que es pugui pagar l’impost d’arrendaments o fer la demanda de certificats cadastrals, entre altres. Fins a un total de 21. “Apostem de forma decidida per l’administració electrònica”, ha remarcat Alís.

En aquest mateix sentit també s’ha expressat Rodríguez. “El certificat digital s’ha de fomentar. És cap on va l’administració”, ha indicat tot posant en relleu que té “força avantatges” com ara una major seguretat o l’estalvi de paper.

L’anunci coincideix amb el temps amb un canvi temporal de l’actual servei de tràmits comunal. Les oficines d’atenció al públic han de desplaçar-se, ja que s’han de fer obres de millora de la climatització a l’edifici central de la corporació. Les dependències s’ubicaran fins al setembre a l’actual Casal del Poble.

 

Comentaris

Trending