Ordino organitza sortides per descobrir l’activitat ramadera

Amb un guia de muntanya, les famílies podran fer el recorregut fins a les saleres de l’Estanyó, al Parc natural de la vall de Sorteny

Comentaris

Una de les sortides de l'any passat a Sorteny
Una de les sortides de l'any passat a Sorteny Comú d'Ordino

El comú d’Ordino ha programat per a aquest estiu cinc sortides amb un guia de muntanya fins a les saleres de l’Estanyó, al Parc natural de la vall de Sorteny. L’objectiu és que els visitants coneguin i es familiaritzin amb les tasques dels ramaders, com portar el bestiar fins a les saleres per suplir la manca d’aquest mineral a la muntanya.

Totes les sortides estan destinades a un públic familiar. La primera excursió es farà aquest dijous, 22 de juliol, i les següents tindran lloc els dies 5, 12 i 25 del mes d’agost, i el 2 de setembre. Es tracta d’una caminada de dificultat moderada que comença en la caseta d’informació del Parc, la canya de la Rabassa, i te una durada estimada de quatre hores i mitja, per anar i tornar.

La tradició a Ordino es portar les anolles, vaques joves, i els cavalls fins a l’estany de l’Estanyó, creauan la vall de Sorteny. La distància és de 9,66 km amb un desnivell positiu de 588 metres. La primera sortida es va fer l’any passat amb èxit i els participants van estar acompanyats pels ramaders de la parròquia. Al refugi borda de Sorteny s’ofereix l’opció de quedar-se a dinar i una degustació de productes locals amb un menú fet per a l’ocasió.

Etiquetes

Comentaris

Trending