Ordino ofereix visites guiades a la mina de Llorts per Setmana Santa

Amb l'acció es vol posar en relleu la importància del mineral durant els segles XVIII i XIX i donar un atractiu afegit a la Ruta del ferro

Visitants a la mina de Llorts.
Visitants a la mina de Llorts.

Les visites guiades, el 15,16 i 17 d'abril, a la mina de Llorts s'afegeixen a la llista d'activitats ofertes en les diferents parròquies per Setmana Santa. L'objectiu de l'activitat és donar un atractiu més a la Ruta del ferro i donar a conèixer la importància de l’obtenció del mineral que va fer pròspera la parròquia i a gran part del Pirineu durant els segles XVIII i XIX.

L’equipament cultural de la mina de Llorts se suma a les activitats que es poden realitzar per Setmana Santa amb visites guiades a l’equipament el 15, 16 i 17 d'abril. L’objectiu d’aquesta és introduir al visitant en la importància de l’obtenció del mineral que va portar la prosperitat a la parròquia i a gran part del Pirineu durant els segles XVIII i XIX.

Amb aquesta acció es vol aprofitar l’afluència de públic que té la Ruta del ferro, un itinerari cultural transpirinenc reconegut pel Consell d’Europa, per fer més atractiva la visita de la mina, on arrenca el camí on també es poden contemplar les escultures Homes de Ferro.

Els horaris de la reobertura serà de les 10 a 17 hores, i, tot i que no cal reserva prèvia, és aconsellable contactar amb l’Oficina de Turisme. A més, en ella es pot trobar una guia editada per al turista que descobreix la interpretació del camí mitjançant set punts d’interès natural: llosa o pissarra, font de ferro, molses, camí de l’Ensegur, arbres, arbustos i plantes, pedra seca i camí ral.

Etiquetes

Comentaris

Trending