La nova escola bressol del Pas de la Casa obrirà a l’octubre

El nou equipament, que rebrà infants de 0 a 12 anys, també incorporarà llaç d’animació i l’àrea de jovent per donar resposta a les necessitats específiques dels veïns

La visita a les obres de l'escola bressol al Pas de la Casa
La visita a les obres de l'escola bressol al Pas de la Casa Comú d'Encamp

La nova escola bressol del Pas de la Casa estarà en funcionament a partir de l’octubre. El nou equipament, preparat per a acollir als infants de 0 a 12 anys, incorporarà també els serveis del llaç d’animació i de l’àrea de Jovent del poble, donant així resposta a les necessitats dels veïns.

Laura Mas, cònsol major d’Encamp, ha manifestat que el que s’ha volgut és “unificar en un sol edifici infància i joventut”, i que aquesta nova construcció “molt adaptada a la climatologia del Pas de la Casa” podrà acollir els serveis adreçats als nens de 0 a 12 anys, separats en àrees i espais preparats i adequats a les diferents franges d’edat. L’edifici s’ha dimensionat per a 56 persones a l’escola bressol i fins a 80 al llaç d’animació.

Aquesta construcció ha comportat la creació d’un nou traçat del carrer del Ramal, el desplaçament dels serveis soterrats i la creació d’un nou accés per a vianants a l’aparcament del Bullidor. L’edifici, amb un total de 2.660 m2 s’ha concebut tenint en compte els criteris actuals de sostenibilitat, ja sigui pel seu aïllament altament eficient, que permetrà tenir uns consums mínims d’energia per a la calefacció, o per la seva orientació al sud, gràcies a la qual els infants podran gaudir de sol durant tot el dia, entre d’altres. La façana s’ha dissenyat per tal de resistir a les condicions climàtiques extremes del Pas de la Casa, però se li ha donat un aspecte càlid mitjançant la fusta. La construcció s’ha desenvolupat en dues fases i per un import de 6 milions d’euros.

Comentaris

Trending