Encamp preveu una seixantena de pisos de lloguer gràcies a la reducció de la cessió urbanística

El comú aprovarà aquest dimecres la rebaixa al 0% seguint la nova llei de mesures urgents en una sessió on també es valida un pressupost amb el nou parc i l’embelliment del carrer Sant Jordi del Pas com a principals projectes d’inversió

Vista general del futur parc.
Vista general del futur parc.

L’inici de la construcció del nou parc i la reforma del carrer Sant Jordi, al Pas de la Casa, seran els principals capítols d’inversió del comú d’Encamp segons el pressupost que s’aprovarà aquest dimecres. Uns comptes fets “amb prudència” davant la situació econòmica provocada per la Covid-19. A la sessió també s’aprovarà la reducció del percentatge de cessió econòmica al 0% en cas que es vulguin construir pisos de lloguer. De fet, hi ha uns tres projectes previstos que podrien suposar entre 50 o 60 habitatges.

Així ho han explicat els cònsols de la parròquia, Laura Mas i Joan Miquel Rascagneres, en una compareixença davant els mitjans que ha servit per analitzar diferents qüestions d’actualitat.  Entre elles, l’aprovació d’un pressupost marcat, ineludiblement, per l’impacte del coronavirus. Entre els punts claus dels comptes hi ha la partida que ha de servir per impulsar la construcció del nou parc, que ha de substituir el Prat Gran, tancat des del setembre.

“Un cop fet el concurs d’idees hem d’avançar per adjudicar les obres. Volem treure com més aviat millor el plec per començar a construir-lo. És una prioritat i no deixarem de treballar tot i la pandèmia”, ha explicat Mas. De fet, els comptes incorporen una partida de dos milions d’euros per poder encetar les obres i la previsió és que, de cara al 2022, s’hi destinin quatre més, a l’espera de quin sigui el cost final del projecte. Es vol que a finals d’aquest any el nou espai lúdic sigui una realitat.

Simulació de com serà el futur parc d'Encamp.

Relacionat

‘El Bany de l’Ossa’ serà el futur nou parc d’Encamp

Altres inversions previstes pel 2021 seran l’aposta per embellir els nuclis antics i reformar les voravies de diferents punts d’Encamp, algunes de les quals, ha admès Mas, “requereixen una intervenció urgent”. De fet, la voluntat és destinar-hi una partida cadascú dels tres anys restants de mandat. A banda, es tirarà endavant les obres al carrer Sant Jordi del Ps de la Casa, amb una zona prevista per a l’estacionament d’autobusos. “La inversió per al 2021 és força important”, ha assegurat la cònsol major.

Els cònsols han avançat que ja hi ha promotors interessats a aprofitar la mesura per tirar endavant edificis de pisos destinats a lloguer

Els comptes suposaran una reducció en comparació als del 2020, ja que s’estima que la crisi econòmica provocarà una caiguda dels ingressos. També hi haurà una disminució de recaptació no vinculada a la Covid-19 sinó a una mesura que s’aprovarà també en la sessió de comú: la reducció al 0% del percentatge de cessió en sol urbà consolidat per als projectes que vulguin construir edificis amb pisos de lloguer. D’aquesta forma, la corporació adopta una decisió permesa per la recent llei de mesures urgents pel mercat immobiliari.

Rascagneres ha volgut recordar que “vam ser els primers a reduir la cessió al 5% per fer lloguer” i que, de fet, “ja volíem anar més enllà”. El cònsol menor ha destacat que “hem parlat amb diversos promotors que estan interessats a tirar endavant habitatge de lloguer” i ha recordat que “no perdem terrenys sinó diners que, en haver-se de pagar, encareixen el cost de la construcció”.

En aquest sentit, Mas ha explicat que “de tres projectes possibles que ens entraran, dos tenien intenció, inicialment, de ser pisos per la venda”. En canvi, “gràcies a la mesura, seran per a lloguer”. En total, s’estima que haurien de suposar la construcció d’entre 50 i 60 habitatges en zones ja desenvolupades del poble.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending