‘El Bany de l’Ossa’ serà el futur nou parc d’Encamp

El projecte, dissenyat per Lluís Ginjaume i Gerard Veciana, ha estat el més votat per la ciutadania i també el que més ha agradat al jurat del concurs

Simulació de com serà el futur parc d'Encamp.
Simulació de com serà el futur parc d'Encamp.

El nou parc d’Encamp ja té projecte: ‘El Bany de l’Ossa’. Aquest és el nom del guanyador del concurs d’idees per al nou espai lúdic. La proposta ha estat la millor valorada tant pel jurat del certamen com en la votació feta per la ciutadania durant el període d’exposició pública dels candidats. La cònsol major de la parròquia, Laura Mas, ha volgut garantir que “construirem el parc que ha escollit la gent”.

El jurat, format pels cònsols, per consellers de tots els grups polítics, tècnics del comú així com representant de diferents entitats de la parròquia ha acabat escollint la proposta definitiva. Hi ha hagut coincidència amb la votació popular i s’ha elegit ‘El Bany de l’Ossa’, un projecte que aposta per aprofitar el passeig fluvial al costat del Valira d’Orient i que té com a element identificador una gran figura de fusta representant, justament, un plantígrad.

El disseny s’ha imposat i, per tant, serà el que s’acabi executant. És obra de l’equip format per Lluís Ginjaume i Gerard Veciana. En ell també destaca la qualitat dels edificis previstos, dels espais verds i de la integració del projecte al teixit urbà existent. Per tant, és qui s’emporta el premi de 12.000 euros, a banda de la direcció executiva de la construcció del futur espai lúdic.

A partir d’ara, cal redactar el projecte constructiu que, entre altres coses, adaptarà el resultat a un projecte tècnic. “Construirem el parc que ha escollit la gent d'Encamp”, ha afirmat Mas. Els tècnics del comú, per cert, van calcular un cost estimatiu de 6,85 milions d’euros.

Els projectes estan exposats al vestíbul del Complex Esportiu.

Relacionat

Nou idees per a un parc

Al concurs s'havien presentat 9 projectes, que s’han exposat públicament durant quinze dies al vestíbul del Centre Esportiu i Sociocultural. En total, 498 persones van votar en el procés participatiu que també ha servit com a idea per al jurat.

El segon premi ha recaigut en el projecte ‘Juga al Prat Gran’, de l’equip format per Miquel Mercè i Jordi Llovera. Se li atorga un premi de 6.000 euros. En tercera posició, amb 3.000 euros, queda ‘Oz, un món màgic’, de Sònia Palau, Eilin Castillo, Jordi Gajas i Salvador Aldosa.

Vista general del futur parc.
Vista general del futur parc.
Un altre dels espais del futur parc.
Un altre dels espais del futur parc.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending