Nou idees per a un parc

Els projectes presentats per a la construcció del Prat Gran ja es poden visitar en l’exposició que servirà per recollir l’opinió de la ciutadana sobre com ha de ser el futur espai lúdic

Qui vulgui tenir una idea de com serà el nou Prat Gran d’Encamp se la pot fer si visita aquests dies el vestíbul del Complex Esportiu. De fet, fins i tot, té la possibilitat d’opinar i dir quins dels nous projectes presentats al concurs d’idees li agrada més. Les propostes inclouen idees ben diferents. Algunes aposten per potenciar l’aigua i altres per recuperar el riu Valira per al poble. Un altre element que separa els projectes és què es fa amb el carrer de la Molina, que separa els dos terrenys on s’ubicarà el futur espai.

L’exposició de les nou propostes es pot visitar des d’aquest dimarts i fins al proper dia 15. La idea no és només donar-les a conèixer sinó també que la ciutadania pugui votar quines agraden més. Els resultats de la consulta se sumaran posteriorment a les deliberacions que faci el jurat del concurs d’idees per escollir el disseny guanyador.

Tots els projectes, seguint les instruccions donades per al certamen, inclouen elements comuns, com ara una zona de lleure amb jocs per infants, una d’aparcament, un local de bar i restauració, les noves dependències del servei de circulació i de la policia així com un local per a l’àrea de jovent. També havien de resoldre la integració del carrer de la Molina, que separa les dues parcel·les on es farà el parc, la del Prat Gran de l’Areny, producte de la cessió de la unitat d’actuació on hi havia fins ara l’espai lúdic, i la del Prat del Germà.

Aquest és un dels elements diferenciadors dels projectes. Alguns aposten per fer la connexió amb passarel·les per sobre de la via. Altres, per soterrar-la. I, fins i tot, hi ha qui entén que seria interessant integrar-lo totalment al futur parc fent un passeig on, tot i poder circular vehicles, la preferència seria per als vianants. És el cas del projecte número 2, anomenat ‘Enparc’.

Altres propostes, com ara ‘Verd sobre verd’ o ‘Natural’ aposten descaradament per la potenciació de la vegetació com a element clau del futur espai lúdic. L’aigua també és l’eix d’alguns dels projectes, com ara el ‘Bany de l’Óssa’, que vol aprofitar la presència del Valira al costat del parc o ‘Un ram d’aigua’, amb un peculiar sortidor com a punt central.

Les nou propostes ja estan a disposició dels encampadans perquè puguin dir la seva. De fet, alguns ja ho han fet, com evidencien les butlletes que ja estan dins l’urna situada al costat dels plafons. En poques setmanes, es desvetllarà la incògnita i se sabrà com serà el nou Prat Gran. Cal recordar que el cost estimat pels tècnics del comú dels diferents projectes oscil·la entre els quatre i els deu milions.   

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending