El nou parc infantil del Pas de la Casa costarà uns 254.000 euros

Les obres adequaran els terrenys on s’havia ubicat l’antiga duana, en un equipament a dos nivells connectats per una escala que també permetrà millorar la mobilitat dels vianants dins del poble

Els terrenys on s'ubicarà el futur parc.
Els terrenys on s'ubicarà el futur parc.

El comú d’Encamp invertirà prop de 254.000 euros en les obres de construcció d’un nou parc infantil al Pas de la Casa. Aquest equipament està situat a la nova plaça publica que hi haurà on s’havien ubicat les antigues dependències de la duana. Trigarà, però, encara un temps important a estar disponible, ja que el termini d’execució de les obres és de 24 mesos.

L’espai on se situarà el parc és fruit de l’acord entre comú i Govern per la cessió dels terrenys on estava les oficines del cos de duana de la localitat. Ara, es guanyarà una nova plaça per a la ciutadania i la corporació considera que és una bona oportunitat per millorar la dotació d’equipaments. Així, s’executarà “un parc de jocs per infants” d’uns 935 metres quadrats. L’espai escollit es considera idoni per la seva accessibilitat, per disposar de llum del sol durant gran part del dia i per la seva ubicació al nucli urbà.

El comú disposarà dels terrenys gràcies al conveni de cessió signat amb el Govern, que és el propietari

Serà, de fet, una instal·lació amb dos nivells. La part alta connectarà amb l’avinguda del Consell General. La baixa, amb el carrer del Ramal. Tots dos nivells estaran connectats amb una escala metàl·lica.

El terreny de dalt, d’uns 560 metres quadrats, ja està de fet, ocupat per un parc. Ara, però, es completarà amb una millora del paviment i amb nous jocs infantils i mobiliari urbà. A baix, on ara hi ha un skate-park hi haurà 375 metres quadrats extra. El fet que totes dues zones estiguin comunicades, també permetrà millorar la circulació de vianants a la vila.

A la part superior, es farà una zona d’esbarjo més per a infants petits amb “més nombre i diversitat d’equipaments tant de jocs com de mobiliari”. A baix, s’hi ubicarà “una gran instal·lació multijoc pensada per a la interacció col·lectiva d’un ventall d’edats més ampli i amb un rerefons ornamental”. I és que, per la seva situació aquest espai és un dels punts que es veuran entrant al poble.

Les obres ja s’han licitat i s’està a l’espera ara de rebre ofertes. El cost estimat és d’uns 254.000 euros, segons la documentació continguda en el plec de bases del concurs. Aquest també marca un termini d’execució ampli: 24 mesos de treballs.

Comentaris (1)

Trending