El nou aparcament a Étang Salé s’obre amb 94 places

L’equipament tot just ha suposat una mínima inversió pel comú d’Escades -75.000 euros-, ja que és fruit de la cessió obligatòria del projecte immobiliari que s’ha construït a la zona

Gili, Dolsa i Closa han tallat la cinta inaugural.
Gili, Dolsa i Closa han tallat la cinta inaugural. G. P.

El comú d’Escaldes-Engordany ha inaugurat oficialment el nou aparcament al carrer Étang Salé. La instal·lació, que gairebé no ha suposat cap inversió per a la corporació, ja que és fruit de la cessió urbanística d’un projecte immobiliari de la zona, oferirà 94 places d’estacionament a un punt “especialment necessitat”. Inicialment, serà de rotació, però no es descarta que, més endavant i en funció de l’ús, es puguin treure algunes per a abonaments mensuals.

“Es tracta d’una zona molt mancada d’aparcament”, ha recordat la cònsol major, Rosa Gili. Aquesta situació, però, es corregeix ara amb la nova instal·lació, que se suma a les 50 places de zona blava que es van incorporar al nou vial. L’aparcament és cobert, amb 3.225 metres quadrats i 94 places que s’ubiquen en les dues plantes soterrades obtingudes gràcies a la cessió obligatòria de sòl del 15%.

Per tant, el comú no ha hagut de fer pràcticament inversió en aquest equipament. Tot just 75.000 euros per a “petits detalls”. Així, els qui han fet la gran despesa són els promotors de l’edifici.

De moment, totes les places seran de rotació. Es considera adient donar aquesta alternativa als residents a la zona. Gili, però, no descarta que més endavant, i en funció de la utilització que es faci, es puguin obrir algunes per ser d’abonament mensual.

A banda de les places d’aparcament, també hi ha diversos trasters i lavabos d’ús comunitari. Amb el nou equipament s’ha obert una connexió vertical que uneix a través d’un ascensor l’avinguda del Pessebre i el carrer de l’Étang Salé, fet que facilita la mobilitat a peu.

Comentaris

Trending