“No acabem d’entendre la preocupació per la localització de Grífols”

El comú d’Ordino referma la seva posició després de la reunió de la plataforma ciutadana, on es van tractar diversos temes que afectaven directament a la parròquia

Simulació de l'interior d'un dels laboratoris que Grifols projecta a Ordino.
Simulació de l'interior d'un dels laboratoris que Grifols projecta a Ordino. GRIFOLS

Un dels temes principals que es va abordar ahir a la reunió que va organitzar la plataforma ciutadana va ser la localització del possible centre de recerca de la farmacèutica Grífols. De fet, una de les coses que va defensar Elisa Muxella, en representació del moviment ciutadà AD-HOC va ser que aquest laboratori “es farà en un lloc que està dintre de la reserva de la biosfera”. Des del comú d’Ordino han expressat la seva estranyesa per aquesta preocupació.

Segons ha explicat la cònsol menor, Eva Choy, ha indicat que “no acaben d’entendre” que la localització del centre sigui un dels motius de neguit per a aquesta plataforma. El lloc en què, possiblement, se situarà Grífols ha estat, aparentment, ben estudiat i escollit, per tant, Choy apunta que “des del comú som ben conscients que som Reserva de la Biosfera, i aquest laboratori no suposa cap problema ni amenaça”.

En contraposició, Muxella defenia ahir que al món no hi ha cap laboratori de denominació P3 que estigui situat a un emplaçament d’aquestes característiques. “La Reserva de la Biosfera no és únicament Sorteny, hi ha zones de transició al voltant i és en una d’aquestes on es vol col·locar el laboratori”, exposava Muxella a la reunió, on aquest va ser un dels fils conductors de la xerrada.

Elisa Muxella, José Aguilera, Enric Dolsa i Carine Montaner durant la reunió

Relacionat

Montaner qualifica de “ciència ficció” el pacte de socis entre el Govern i Grifols

D’altra banda, Choy ha volgut refermar la posició del comú respecte al projecte de Grífols, donant el seu suport i explicant que “s’han fet els procediments corresponents i els estudis que pertocaven”. Pel que fa a la reunió que va tenir lloc ahir, ha explicat que no han tingut cap contacte amb la plataforma ciutadana, però que “respectem que es facin aquestes reunions si la gent té dubtes i neguits”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending