Un mur de l’església de Sant Serni de Nagol s’omple de guixots i inscripcions

Tot i que n'hi ha que fa temps que hi són, en les darreres setmanes se n'ha detectat un augment i Patrimoni Cultural farà una inspecció per avaluar els danys

Comentaris

Inscripcions a la paret.
Inscripcions a la paret. BRU NOYA

Després dels grafits al roc de les Bruixes i al dolmen de Bescaran, de les pintades a Sant Romà de les Bons i d'una porta arrencada de soca-rel a Sant Serni de Nagol, a les parets exteriors d'aquesta capella laurediana han augmentant les inscripcions amb noms, números, guixots i gargots. N'hi ha algunes que ja són des de fa anys però els darrers dies se n'han detectat nombroses, fetes amb objectes punxants.

Patrimoni Cultural farà una inspecció per avaluar els danys i, si s'escau, efectuar la denúncia a la policia en aquest nou atac a un bé històric. Sant Serni de Nagol es l'escenari de botellots i d'actes incívics, la qual cosa obliga el departament de Manteniment del comú a realitzar una neteja constant del seu entorn.

La porta arrencada a l'entrada de Sant Serni de Nagol.

Relacionat

Arrenquen de soca-rel una porta de Sant Serni de Nagol

L'església de Sant Serni de Nagol és d'estil romànic i va ser consagrada l'any 1055. Les inscripcions s'han fet, principalment, al costat d'un beneiter d'epoca romànica integrat al mur de migjorn de la nau, a la dreta de la porta d'accés a la capella. Sovint en aquest beneiter es dipositen llaunes de begudes, bosses o burilles de cigarreta. L'església va ser objecte d'una restauració l'any 1979.

Tres anys abans (1976) sota l'emblanquinat de calç dels murs van ser descoberts uns vestigis de pintura mural, que cal considerar com els primers esbossos del romànic a Andorra.

WhatsApp Image 2022 09 28 at 17.04.18
Guixots i inscripcions en el mur.

 

Comentaris (3)

Trending