Mortés reconeix que s’hauran de modificar projectes preparats amb el nou pla d’urbanisme

El comú ha aprovat la modificació que s’ha fet en només deu dies, i que el cònsol assegura que està ben estudiada jurídicament malgrat la rapidesa amb la qual s’ha fet tot

La sessió de consell de comú d'aquest divendres.
La sessió de consell de comú d'aquest divendres.

El consell de comú d’Ordino ha aprovat, en una nova sessió ‘exprés’, la modificació del pla d’urbanisme que ajudarà a controlar la construcció de la parròquia. De fet, un dels motius principals de la rapidesa amb la qual s’ha fet tot -en només deu dies- és que hi havia molts projectes per entrar que podien arribar a desbaratar encara més el creixement d’Ordino i que ara, amb aquests canvis, s’hauran d’adaptar a les noves restriccions. Així mateix, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha assegurat que tot el procediment ha estat ben assegurat jurídicament.

A Ordino hi havia projectes constructius ja preparats per presentar-se al comú que, amb l’aprovació d’urgència d’aquest divendres de les modificacions del pla d’urbanisme s’hauran d’adaptar. Així ho ha reconegut Mortés, indicant que aquest ha estat un dels principals motius pels quals tot s’ha tramès amb tanta velocitat. S’han volgut aturar iniciatives constructives que amenaçaven amb desorbitar encara més el creixement de la parròquia. Així ho ha explicat també el conseller de la minoria, Enric Dolsa, que ha assenyalat que “en compte d’un 20%, si haguessin arribat a entrar ens hauríem situat en un 40% a finals d’any”.

Ara cal revisar el pla d’urbanisme i fer els canvis que ja s’havien anunciat amb anterioritat. “Començarem a treballar conjuntament amb la minoria, i tot el que farem serà per tenir una afectació positiva”, ha indicat Mortés. Concretament, es modificaran alguns aspectes com l’alçada, que passarà a ser de quatre plantes a la zona urbana 1 i de tres a la zona urbana 2. Tot i tenir més o menys clar el camí, el cònsol afirma que “no és una cosa que es farà ràpidament, cal una revisió amb la calma”.

Aquesta aprovació, però, arriba amb cert malestar per part d’alguns ciutadans i empresaris, que s’han sentit gairebé atacats per les modificacions que es volen portar a terme. S’havia plantejat, fins i tot, arribar a la justícia. En aquest sentit, però, Mortés ha assegurat que no els preocupa que pugui arribar a passar, però que “tothom ho pot fer si creuen que s’han vulnerat els seus drets”. Així mateix, Dolsa ha recomanat que “no cal que hi vagin, perquè aquesta decisió s’ha pres per prudència”.

Aquesta sessió de consell de comú ha servit, en certa manera, per fer una mica de crítica cap al Govern. De fet, Dolsa ha assenyalat que la decisió que s’ha pres des de la corporació d’Ordino és un pas que hauria d’haver pres l’executiu molt abans. “No és una situació que passi únicament aquí, la disbauxa s’està donant a tot el país”, ha assenyalat el conseller. En aquesta mateixa línia, la consellera de la minoria, Sandra Tudó, ha remarcat que, en certa manera, se senten una mica abandonats per part del Govern, “però ara ells també s’han d’arromangar les mànigues, i caldria fer una bona revisió de la llei del sòl”.

Comentaris

Trending